Σύλληψη δύο ατόμων για ληστείες με αποκριάτικες μάσκες και καπέλα

Με την κατηγορία της διάπραξης ένοπλης ληστείας συνελήφθησαν δύο άτομα στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, δύο άνδρες ηλικίας 24 και 33 ετών.

Σύμφωνα με τις Αρχές και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δράστες, που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες και καπέλα, εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα. Στη συνέχεια, διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση, ενώ πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων τον ρουχισμό και τα είδη μεταμφίεσής τους.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε χώρους και κάδους απορριμμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πιστόλι και ασύρματος, αποκριάτικη μάσκα και δύο κασετίνες με κοσμήματα. Επίσης, κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε επίσης ότι ο 33χρονος ήταν ο δράστης ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε στις 20 Ιουλίου 2018, σε υποκατάστημα τράπεζας που στεγάζεται σε νοσοκομείο στη Δυτική Αττική. Και εκεί φορούσε αποκριάτικη μάσκα και με την απειλή όπλου απέσπασε χρηματικό ποσό.

Οι δυο δράστες είναι γνωστοί στην Αστυνομία, καθώς έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για τέλεση ανάλογων και άλλων αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.