Τεράστια χασισοκαλλιέργεια βρήκε η Δίωξη στο Λουτράκι – Εκριζώθηκαν 780 δενδρύλλια (φωτός)

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε δασική έκταση στην περιοχή Μαυρολίμνη στο Λουτράκι Κορινθίας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση χαρτογραφικών δεδομένων, κατάφερε και προσδιόρισε τοπογραφικά την εν λόγω φυτεία, η οποία εντοπίστηκε σε δύσβατη, ημικρημνώδη περιοχή πλησίον του οικισμού Μαυρολίμνη Λουτρακίου.

Ακολούθως, μετά από πολυήμερη επιτήρηση-κατόπτευση του χώρου της φυτείας, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της, η υποδομή διαμονής του υπεύθυνου της καλλιέργειας και της ύδρευσης της, ενώ εντόπισαν αυτόν εντός του χώρου και πιστοποιήθηκε η δραστηριότητά του.

Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 6-8-2018, οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένας 40χρονος αλλοδαπός, ως υπεύθυνος της φυτείας.

Επίσης, εκριζώθηκαν -780- δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός καλλιέργειας και υδροδότησης.

Επιπρόσθετα, στο παράπηγμα που βρισκόταν εντός του χώρου της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -32.130- γραμμαρίων και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην ίδια περιοχή, ένας 76χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια -4- δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.