Βόλος: Επάγγελμα; Πρεζέμπορες – Τέσσερις συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης (φωτό)

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μαγνησίας.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες (27-07-2018) στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, συνελήφθησαν τρία άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 19 έως 30, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ακόμη ατόμων, ηλικίας από 27 έως 29 ετών ως μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018, με σκοπό την παράνομη αποκόμιση σημαντικών χρηματικών ποσών.

Στην κατοχή των δραστών, σε νομότυπες έρευνες σε οικίες με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, καθώς και σε ελέγχους σε οχήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (1) κιλό και (439,13) γραμμάρια κάνναβης,
  • δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές,
  • τρία φιαλίδια και ένας φάκελος με αναβολικά – στεροειδή φάρμακα,
  • δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • το χρηματικό ποσό των (435) ευρώ,
  • είκοσι πέντε κάρτες sim και
  • εννέα κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών και εκτός πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν δύο άτομα, μία 25χρονη και ένας 54χρονος, κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.