Λήστεψε 87χρονη ηλικιωμένη πλημμυροπαθή της Μάνδρας, αλλά η ΔΙ.ΑΣ. Ελευσίνας τον συνέλαβε

Περί ώρα 11:18 της 25/07 η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ελευσίνας της Δυτικής Αττικής έλαβε σήμα από το κέντρο Άμεσης Δράσης να μεταβεί στην Μάνδρα και συγκεκριμένα στην οδό Στρ. Ροκκα για ληστεία εις βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

Άμεσα η ομάδα κινήθηκε προς στο σημείο όπου όταν αφιχθηκε εντόπισε την ηλικιωμένη μαζί με περίοικους που είχαν ακούσει της φωνές της και πήγαν να την βοηθήσουν. Εκεί ενημέρωσαν τους αστυνομικούς πως ένα άτομο περίπου 40 ετών εισήλθε εντός της οικίας της ηλικιωμένης και αφού την έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 118€ ένα ρολόι και αποχώρησε τρέχοντας.

Αφού η ομάδα περισυνέλεξε όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσε αποχώρησε για αναζητήσεις. Μετά από 10 λεπτά περίπου και ενώ κινούνταν πίσω από το Δημαρχείο της Μάνδρας εντόπισαν έναν άνδρα ο οποίος προσομοίαζε απόλυτα στα χαρακτηριστικά, όταν του φώναξαν αστυνομία ακίνητος αυτός στη θέα της ομάδας τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πεζή καταδίωξη όπου λίγα μέτρα πιο πέρα κατάφεραν να τον ακινητοποίησουν και να τον συλλάβουν.

Σε σωματική έρευνα που έγινε ανευρέθηκαν στη φόδρα του παντελονιού του επιμελώς κρυμμένα το ποσό των 118€ ευρώ ενώ στην τσέπη το ρολόι της ηλικιωμένης. Ο δράστης προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα όπου εκεί προσήλθε η ηλικιωμένη και αναγνώρισε το άτομο. Αξίζει να σημειωθεί πως η παθούσα είναι πλημμυροπαθής από τις φονικές πλημμύρες που έγιναν στην Μάνδρα ενώ ο δράστης γεννηθείς στο Καζακστάν έχει συλληφθεί και φυλακιστεί στο παρελθόν για ληστείες κλοπές καθώς και για ναρκωτικά.