Δραματικές μαρτυρίες από τη φρίκη της πύρινης λαίλαπας από τον καθηγητή Θ. Διαμαντόπουλο – Θρίλερ με τους αγνοούμενους

«Γλυτώσαμε δύο φορές. Μία όταν φύγαμε τρέχοντας από το σπίτι και μία όταν προλάβαμε να μπούμε στη θάλασσα», περιγράφει ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Θανάσης Διαμαντόπουλος, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από το «οικόπεδο της φρίκης» στην Αργυρά Ακτή, εκεί που βρέθηκαν απανθρακωμένοι και αγκαλιασμένοι 26 συνάνθρωποί μας.

Η μαρτυρία του στο «Εθνος» σοκάρει. «Γύρω στις 6.30 προλάβαμε και μπήκαμε στη θάλασσα οι τελευταίοι 300 άνθρωποι. Οι πρώτες ώρες ήταν ο απόλυτος εφιάλτης, καθώς το θερμικό φορτίο και οι πύρινες γλώσσες ξύριζαν το νερό και αναγκαζόμασταν να απομακρυνόμαστε μέσα πολύ μακριά στα ανοιχτά. Τον ξάδερφό μου τον βρήκαν κοντά στην Εύβοια. Βάζαμε και το κεφάλι μέσα στο νερό γιατί έρχονταν μέσα στο νερό οι γλώσσες. Βάζαμε το κεφάλι μέσα στο νερό γιατί λέγαμε καλύτερα πνιγμένοι παρά καμένοι».


Έτρεχε να γλυτώσει το 6 μηνών μωρό της και αυτό ξεψύχησε στην αγκαλιά της
Η νεαρή μητέρα χαροπαλεύει στην εντατική μονάδα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και πλέον όλοι προσεύχονται να βγει νικήτρια.

Όπως δημοσιεύει η Espresso , η γυναίκα έμενε στο Μάτι, όταν ξαφνικά είδε τη φωτιά να πλησιάζει απειλητικά και να εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα σε όλη την περιοχή.

Κινούμενη από το ένστικτο της επιβίωσης, προκειμένου να σώσει το 6 μηνών σπλάχνο της, το πήρε αγκαλιά και άρχισε να τρέχει πανικόβλητη προς τη θάλασσα. Μόνο που στη διαδρομή το μωρό της πέθανε από τις αναθυμιάσεις.


Οι πυρόπληκτες περιοχές από δορυφόρο

Θρίλερ με τους αγνοούμενους
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα όσα βιώνουν τα τελευταία 24ωρα οι συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που παραμένουν στη μαύρη λίστα των αγνοουμένων.

Με όσο κουράγιο, με όση δύναμη τους έχει απομείνει, δεν σταματούν να αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, έχοντας βαθιά μέσα τους την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν ζωντανοί.

Η κόρη της Ελένης Σαρίδου, όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», βρέθηκε χθες στο νεκροτομείο και έδωσε δείγμα DNA. Τα ίχνη της μητέρας της χάθηκαν τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι φίλων της ώστε να τρέξουν μαζί για να σωθούν από τις φονικές πύρινες γλώσσες.

Επισήμως, οι νεκροί έφθασαν τους 81, ενώ οι τραυματίες τους 187. Κάποιοι από αυτούς δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας μάχη για τη ζωή.