Έπιασαν άλλες 4 “μαϊμού” νοσοκόμες

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, 5 Ιουλίου 2018, έλεγχος σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για άσκηση επαγγέλματος αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς άδεια.

Πρόκειται για μία ημεδαπή και (3) αλλοδαπές γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις της νομοθεσίας «περί διπλωματούχων αδελφών νοσοκόμων και επισκεπτριών» και της αντίστοιχης για τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθείσες παρείχαν σε ασθενείς υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας και εξασκούσαν το επάγγελμα της αδελφής νοσοκόμας, ενώ στερούνταν σχετικού πτυχίου και άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Από τον περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου, δεν διέθεταν δελτίο συνοδού ασθενούς, ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο χώρο και στερούνταν βιβλιαρίων εργασίας και υγείας αποκλειστικών νοσοκόμων καθώς και τριπλότυπου μπλοκ αποδείξεων.

Οι συλληφθείσες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και η διοίκηση του νοσοκομείου για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.