Πατέρας και γιος οι ένοπλοι ληστές που μπούκαραν σε φαγάδικα στη Θεσσαλονίκη (φωτός)

Στη σύλληψη πατέρα και γιου που ενέχονται σε ένοπλες ληστείες σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διάρρηξη σε ένα καφενείο, προχώρησαν χθες (27-06-2018) έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 53 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, οι δράστες το χρονικό διάστημα από 31-05-2018 έως 15-06-2018, ενεργώντας από κοινού, προέβησαν σε δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές της Πυλαίας και της Σταυρούπολης, ενώ διέρρηξαν και ένα καφενείο στην περιοχή της Σίνδου, από όπου και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και προϊόντα.

Σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 53χρονου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων στην περιοχή των Συκέων και στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (1) πιστόλι κρότου-αερίου,
  • (42) φυσίγγια κρότου-αερίου,
  • (1) κουκούλα τύπου full face και είδη ένδυσης, τα οποία φορούσε ο 27χρονος κατά τη διάπραξη των αδικημάτων,
  • (1) τηλεόραση και (4) ραδιο- cd την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και
  • μικροποσότητα κάνναβης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε έτερες έκνομες ενέργειες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.