Συνδικαλιστικές δράσεις, κατά την Α΄ συνεδρίαση της Γραμματείας Γυναικών Ν. Θεσ/νίκης

Α Ι Τ Η Μ Α – Π Ρ Ο Τ Α Σ Η

1.-Της Αναστασίας Νέστορος ΝΤΕΡΟΥ: Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Μέλους Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών (Ε.Κ.Α.)

2.-Της Παρασκευής ΦΑΣΑΡΑΚΗ : Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων, Μέλους Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών (Ε.Κ.Α.)

ΠΡΟΣ
Α) Γραμματεία γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσ/νίκης.
Β) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσ/νίκης.
Γ) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ΄΄Π.Ο.Α.Σ.Υ΄΄ (κοινοποίηση δια μέσου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης).

ΘΕΜΑ: Συνδικαλιστικές δράσεις, κατά την Α΄ συνεδρίαση της Γραμματείας γυναικών Ν. Θεσ/νίκης. ‘’Μεταγωγές κρατουμένων γυναικών και εκτενέστερα ανδρών, που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και τοξικομανών, κατόπιν Εισαγγελικών διαταγών-παραγγελιών’’.

Φέρουμε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της 4ης Ιουνίου του έτους 2018 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα, το ως άνω θέμα.

-Ενστερνιζόμενες τα προβλήματα που βιώνουν οι συνάδελφοι μας γυναίκες και άνδρες, κατά τις μεταγωγές κρατουμένων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και εκτενέστερα τοξικομανών, έπειτα από εισαγγελικές εντολές – παραγγελίες, θέτουμε προς ημερησία διάταξη – συζήτηση και ψήφιση το ανωτέρω φλέγον θέμα, το οποίο καθιστά τις γυναίκες και άνδρες αστυνομικούς, σε πληθώρα κινδύνων για την δική τους σωματική ακεραιότητα και εκτενέστερα για την ασφάλεια των πολιτών .

-Οι αστυνομικοί καταβάλουν επίπονες προσπάθειες, με κίνδυνο της ζωής τους, για να ανταπεξέλθουν με συνέπεια στο δύσκολο αλλά και κακοτράχηλο έργο τους, βιώνοντας στρεσογόνες καταστάσεις, καθόσον οι ως άνω εισαγγελικές διαταγές προς εκτέλεση, εγκυμονούν κινδύνους. Δεν τους παρέχεται ειδικός ψυχίατρος-ψυχολόγος για τις περιστάσεις αυτές. Συνεπώς καλούνται να εκτελέσουν, στερούμενοι παντελώς επιστημονικής κατάρτισης και εξειδίκευσης τις ως άνω διαταγές-παραγγελίες, εκτιθέμενοι με κίνδυνο τόσο της δικής τους ζωής, όσο και των πολιτών.

-Εν κατακλείδι και για τους ανωτέρω ανησυχητικούς λόγους, τασσόμενες στο πλευρό των γυναικών και ανδρών συναδέλφων μας, προτείνουμε: την συνδρομή των ως άνω ασθενών, με ειδικούς ψυχιάτρους, τόσο της υπηρεσίας μας, όσο και ιδιωτών (σε περιοχές που δεν υφίσταται υπηρεσιακός ψυχίατρος) και την μεταγωγή αυτών στα ψυχιατρικά καταστήματα και λοιπά νοσοκομειακά ιδρύματα, ΜΟΝΟΝ με ασθενοφόρο.

Διατελώντας μετά τιμής

1.-Αναστασία Νέστορος Ντέρου
Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων
Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

2.- Παρασκευή Φασαράκη
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων
Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης