Απίστευτο! Σχολικό παιδικού σταθμού κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες και έγγραφα (φωτό)

Στo πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε σχολικά λεωφορεία, πρωινές ώρες της 5-6-2018, συνελήφθη από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) στην Αγία Βαρβάρα, 52χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ. λεωφορείου (τύπου VAN), το οποίο ανήκει σε ιδιοκτήτρια Ιδιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, διότι ενώ το εν λόγω όχημα είχε διαγραφεί (αποχαρακτηριστεί) οριστικά, είχε θέσει αυτό παράνομα σε δημόσια κυκλοφορία μεταφέροντας δεκαπέντε (15) νήπια.

Το ανωτέρω λεωφορείο έφερε κατά τη διάρκεια του τροχονομικού ελέγχου ταυτάριθμες πινακίδες κυκλοφορίας, εκ των οποίων η εμπρόσθια ήταν χειροποίητη (πλαστή) και η οπίσθια γνήσια και οι οποίες αντιστοιχούσαν σε έτερο Ι.Χ. λεωφορείο ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος, ομοίως ιδιοκτησίας της προαναφερόμενης ιδιοκτήτριας του Ιδιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Περαιτέρω, ο συλληφθείς οδηγός επέδειξε στους διενεργούντες τον έλεγχο αστυνομικούς, άδεια κυκλοφορίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο τα οποία αντιστοιχούσαν στο δεύτερο Ι.Χ. λεωφορείο, το οποίο εντοπίσθηκε σταθμευμένο έξωθεν του ανωτέρω Ιδιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού και το οποίο έφερε εμπρόσθια γνήσια και οπίσθια χειροποίητη (πλαστή) πινακίδες κυκλοφορίας.

Το αποχαρακτηρισμένο όχημα, καθώς και οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας αυτού, κατασχέθηκαν.

Ο οδηγός του οχήματος, με την κατ’ αυτού σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ περαιτέρω κινήθηκε η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ιδιοκτήτριας του Ιδιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.