Εννιά συλλήψεις γυναικών που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, από το Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, πρώτες πρωινές ώρες της 2-6-2018 σε Νοσοκομείο της Αθήνας, για τον εντοπισμό γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι εννέα (9) γυναίκες (έξι υπήκοοι Γεωργίας, δύο Βουλγαρίας και μία ημεδαπή) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχή. Επιπρόσθετα δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.