Επιτυχημένη η ημερίδα για τη διαχείριση της ήττας και της νίκης που διοργάνωσε το «Σπίτι του Αθλητή»

Αθλητές όλων των ηλικιών, αλλά και άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό γέμισαν το αμφιθέατρο και παρακολούθησαν τις ομιλίες ανθρώπων που τον υπηρέτησαν από διαφορετικό ο καθένας μετερίζι, αλλά που όλοι μίλησαν για έναν από που τους μεγαλύτερους φόβους τόσο των γονέων όσο και των αθλητών, την αποτυχία σε ένα παιχνίδι.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο πρώην Βουλευτής Εύβοιας, Συμεών Κεδίκογλου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παναγιώτης Τζαφέρος, η Δημοτική Σύμβουλος Χαλκίδας, Έλενα Βάκα, ο Σταύρος Μακαρίου, η Τζοβάνα Γκόγκου και άλλοι. Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος, Πέτρος Κουσουλός, ενώ τον κόσμο καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Σπιτιού του Αθλητη», Κώστας Βουρδάνος και το μέλος, Θανάσης Τάρτης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του αθλητή οποιασδήποτε ηλικίας, καθώς και των γονιών του για το πώς η διαχείριση της ήττας μπορεί να τους κάνει καλύτερους αθλητές και να τους οδηγήσει στη νίκη. Για αυτήν την προσπάθεια μίλησαν ο  προπονητής μπάσκετ, Βασίλης Μπρατσιάκος, η ολυμπιονίκης του Ανσάμπλ, Ειρήνη Αϊνδιλή, η αθλητική ψυχολόγος της εθνικής ομάδας στίβου Φρόσω Πάτσου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης, Θεοφάνης Αναγνώστου και ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η νίκη και η ήττα είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος και σημασία έχει ο αθλητής να μάθει να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις. Επίσης τονίστηκε ότι όλοι όσοι μπαίνουν στο περιβάλλον του οργανωμένου αθλητισμού πρέπει να ξεκινούν από παιδιά τη διαδικασία εκπαίδευσης ούτως ώστε να διδαχθούν σωστά τι σημαίνει επιτυχία, νίκη, ήττα ή αποτυχία. Όπως τόνισε και η κ. Αινδιλή: «Μόνο η προσπάθεια μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένη ή αποτυχημένη κι όχι ο ίδιος ο αθλητής». Τέλος δόθηκαν έπαινοι σε αθλητές του Νομού.