Εικόνα απογοήτευσης: Κάτω από ένα δέντρο και μέσα στην ζέστη ο ειδικός φρουρός που φυλάει το μειονοτικό κόμμα deb (φωτός)

Ενα μη ευχάριστο θέαμα αντιμετωπίζουν εδώ και λίγες ημέρες όσοι περνούν από τον δρόμο Κομοτηνής προς Καρυδιά.

Η θέα ενός αστυνομικού υπαλλήλου, μάλλον ειδικού φρουρού φύλαξης ο οποίος κάτω από τον καυτό ήλιο προσπαθώντας να βρει προστασία κάτω από ένα δέντρο ή καθισμένος μέσα στο περιπολικό όταν βρέχει για να προστατευτεί δεν είναι και η πιο ευχάριστη στα μάτια του πολίτη.

Τα γραφεία του μειονοτικού – τουρκόφωνου κόμματος της Θράκης DEB (ΚΙΕΦ) που βρίσκονται στον δρόμο Κομοτηνής – Καρυδιάς έχουν πρωταγωνιστήσει πολλές φορές στην τοπική αλλά και πανελλαδική επικαιρότητα καθώς οι υπεύθυνοι του κόμματος παλαιότερα παρουσίασαν φωτογραφίες με ζημίες τις οποίες όπως υποστήριξαν προκάλεσαν κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι ελληνόφωνοι εθνικιστές, πράγμα όχι και τόσο αφύσικο να έχει συμβεί.

Μάλιστα οι άνθρωποι του κόμματος ισχυρίστηκαν επίσης πως από τον εκεί χώρο, πριν ξεκινήσει η λειτουργία των γραφείων, κλάπηκε το τρακαρισμένο όχημα στο οποίο έχασε την ζωή του ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Σαδήκ, γεγονός το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών.

Προφανώς και στην ιδιαίτερη χρονική αυτή στιγμή οι εγκαταστάσεις του τουρκόφωνου κόμματος της Θράκης είναι δυνατόν να υποστούν πιθανή επίθεση ή προβοκάτσια και ορθώς από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ο χώρος φυλάσσεται προς αποφυγή γεγονότωντα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημείο τριβής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς το μειονοτικό κόμμα στηρίζεται από το τουρκικό κράτος, πολλούς τουρκικούς συλλόγους σε όλη την Ευρώπη και από τις εδώ υπηρεσίες του, όπως το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Η πρόχειρη λύση όμως ενός φύλακα αστυνομικού που βρίσκεται στο έλεος του καιρού εκτός από μη λειτουργική, τόσο για την σωστή φύλαξη του χώρου όσο και για το ίδιο το αστυνομικό όργανο είναι και μη αποδεκτή από όσους περνούν από το σημείο.

Σίγουρα οι αστυνομικές αρχές θα θέτουν ζήτημα διακριτικής φύλαξης, όμως λύσεις υπάρχουν ώστε αυτή η κατάσταση, είτε λειτουργικά, είτε αισθητικά να μην προκαλεί αρνητικά σχόλια και πάνω από όλα να μην ταλαιπωρεί αχρείαστα τον αστυνομικό που περνά τόσες ώρες εκεί.

Επάνω: Σίγουρα η φύλαξη γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο αλλά οι αστυνομικοί υπάλληλοι δεν είναι σωστό να ταλαιπωρούνται παραμένοντας στο έλεος των στοιχείων της Φύσης.

Επάνω: Οι μπαλκονόπορτες ανοιχτές, ενδεικτικό των θερμοκρασιών που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες.

Επάνω: Η αποτρεπτική για τυχόν κακόβουλους εικόνα του περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας στην είσοδο των γραφείων δεν συμβαδίζει με τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αστυνομικός υπάλληλος καλείται να επιτελέσει το καθήκον του. Μία υποδομή στέγασης θα ήταν απαραίτητη για όσο διάστημα διαρκεί η φύλαξη, που μάλλον θα διαρκέσει αρκετά.

Πηγή: rodopinews.gr