Εικόνες των συλληφθέντων: 14 συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για εμπλοκή στο «επαναστατικό ταμείο»

Η Αντιτρομοκρατική έχει προχωρήσει σε συλλήψεις 14 ατόμων στην Αττική και την επαρχία. Πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συλληφθέντες φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα από ληστείες το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο». Eντοπίστηκαν να έχουν καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είχε αποστείλει το τρομοδέμα-βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Τον λογαριασμό τον είχε ανοίξει ο Γιαγτζόγλου με πλαστή ταυτότητα ή ψεύτικα στοιχεία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν και 3 γυναίκες. Στην φωτογραφία διακρίνεται η μία.

Ποια είναι τα 14 άτομα

Η Αντιτρομοκρατική πέρασε χειροπέδες σε 14 άτομα τα οποία, όπως φαίνεται, δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές. Οι συλληφθέντες είναι 13 Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Πρόκειται για 11 είναι άνδρες και τρεις γυναίκες. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι καταθέσεις χρημάτων στον λογαριασμό του Γιαγτζόγλου ήταν είτε μικροποσά είτε μεγαλύτερα.

Τώρα η Αντιτρομοκρατική εξετάζει αν τα χρήματα που έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό προέρχονταν από ληστείες τραπεζών ή από αλλού. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε να υπάρχει «κοινό επαναστατικό ταμείο».

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει: 

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».

Βίντεο απο την μεταφορά των συλληφθέντων απο το Εφετείο. Οι 7 πρώτοι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με 7 διαφορετικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας.

Φωτογραφίες: Intimenews/Πηγή: iefimerida.gr