Συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη, μετά από καταδίωξη, στις 5-5-2018 στον Κολωνό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας και της Άμεσης Δράσης, 29χρονος υπήκοος Αλβανίας για ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι ο δράστης, πρώτες πρωινές ώρες, μετέβη μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται, σε αποθήκη στον Κολωνό στην οποία αποκρύπτονταν λαθραία καπνικά προϊόντα. Εκεί, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, εισήλθαν στο εσωτερικό της και ακινητοποιώντας τον υπεύθυνο της αποθήκης, αφαίρεσαν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων τα οποία φόρτωσαν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή και στο σημείο προσέτρεξαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι τους καταδίωξαν. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο 29χρονος απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς, πλην όμως ακινητοποιήθηκε.

Περαιτέρω, στο σταθμευμένο όχημα βρέθηκε δεσμευμένος 32χρονος υπήκοος Πακιστάν, θύμα της ληστείας, ο οποίος ακολούθως συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνιακού κώδικα.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο χώρο της αποθήκης καθώς και στο σταθμευμένο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -21.645- πακέτα τσιγάρα και -906- συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, -46- φυσίγγια και μικροποσότητα κάνναβης. Επιπλέον, κατασχέθηκε το πιστόλι του δράστη καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 29χρονου εκκρεμεί ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Αλβανίας για παραβάσεις σχετικές με τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.