Αυτοί είναι οι τρεις απατεώνες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους

Εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους ως λογιστές ή ασφαλιστές ή εφοριακοί ή ταχυδρόμοι και τους αποσπούσαν χρήματα με το πρόσχημα της «επιστροφής» ή της «οφειλής» χρημάτων. Οι Αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν 9 τουλάχιστον περιπτώσεις.  Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους ως λογιστές ή ασφαλιστές ή ταχυδρόμοι ή εφοριακοί και με το πρόσχημα της δήθεν «επιστροφής» χρημάτων σε συγγενικά τους πρόσωπα, από εφορίες, τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρείες ή της δήθεν «οφειλής» χρημάτων, τους εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά πόσα και πολύτιμα αντικείμενα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν την Τέταρτη 25 Απριλίου 2018, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, τέσσερα άτομα, ηλικίας 43, 42, 45 και 33 ετών, ενώ αναζητείται και 24χρονη υπήκοος Αλβανίας.

Δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους και εξαρθρώθηκε στις 25-4-2018 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1) ΜΑΡΑΓΚΟ Βασίλειο του Θωμά και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 8-3-1975 στη Θεσσαλονίκη

2) ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ Πασχάλη του Γεωργίου και της Μελπομένης, γεννηθέντα στις 3-1-1976 στο Άργος


3) ΘΕΟΔΩΡΟΥ Όλγα του Γεωργίου και της Λουΐζας, γεννηθείσα στις 15-7-1973 στο Περιστέρι


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 3-11-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6391200 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.