Συνελήφθησαν δύο άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 27-4-2018 στις Αφίδνες και στα Σεπόλια…
από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, δύο (2) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 17 και 38 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τουλάχιστον δύο (2) ομοεθνείς, συνεργοί τους.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με την δράση ατόμων στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία προς την Χώρα μας, επετεύχθη η ταυτοποίηση των βασικών μελών του κυκλώματος και εξακριβώθηκαν οι διακριτοί ρόλοι τους καθώς και ο τρόπος δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν τον βασικό ρόλο στην διοργάνωση της μεταφοράς και αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που προωθεί παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στο εσωτερικό της Ελλάδας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη της τάξης των 2.000 ευρώ ανά άτομο.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι διακινητές προωθούσαν τους μετανάστες,  μέσω του ποταμού Έβρου και στη συνέχεια ένα από τα μέλη του κυκλώματος αναλάμβανε την μεταφορά τους μέχρι την Αθήνα.

Για την μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν ειδικά διαμορφωμένο πολυμορφικό όχημα ενώ έτερο μέλος, με τη χρήση συνήθως ενοικιασμένου αυτοκινήτου, προπορευόταν του δρομολογίου, ενημερώνοντας για ενδεχόμενη ύπαρξη αστυνομικών μπλόκων.

Επισημαίνεται ότι, εντός του οχήματος (το οποίο κατασχέθηκε) βρέθηκαν κρυμμένοι -10- υπήκοοι Μπαγκλαντές οι οποίοι συνελήφθησαν προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής στη Χώρα τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.