Αυτή είναι η 22χρονη φοιτητρια Σ.Κ. που γέννησε και πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη (φωτός)

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από την υπόθεση της 22χρονης που γέννησε μόνη της σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη και πέταξε το νεογέννητο μωρό από το μπαλκόνι.

Η μητέρα του παιδιού είναι ένοικος της πολυκατοικίας στην οποία βρέθηκε το νεκρό μωρό. Φοιτήτρια, 22 ετών, μένει μαζί με τη μητέρα της -τραπεζική υπάλληλο- και κατάφερε να περάσει απαρατήρητη την εγκυμοσύνη της, λόγω των περιττών κιλών που είχε. Η ίδια είπε πως προσπαθούσε να συμπεριφέρεται φυσιολογικά έτσι ώστε κανένας να μην καταλάβει το παραμικρό και να μην κινεί υποψίες.

Η 22χρονη φοιτήτρια σε ΤΕΙ της Καλαμάτας μετακινήθηκε στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι, όταν και έμεινε έγκυος. Τότε είχε αποκαλύψει στον σύντροφό της την εγκυμοσύνη της, εκείνος τρόμαξε και εξαφανίστηκε. Τότε η 22χρονη πήρε την απόφαση να κρατήσει το μωρό και επέστρεψε στην Αθήνα.

Η 22χρονη προσήχθη χθες και αφού έγινε και η εξέταση DNA και ταυτοποιήθηκε, στη συνέχεια ομολόγησε τις πράξεις της.

Το σοκαριστικό είναι πως η 22χρονη γέννησε μόνη της το μεσημέρι της Παρασκευής μέσα στην μπανιέρα του διαμερίσματος που μένει με τη μητέρα της. Στη συνέχεια έκοψε τον ομφάλιο λώρο του μωρού με ψαλίδι και μετά τύλιξε το νεογέννητο σε ένα σεντόνι, το έβαλε σε μια πλαστική σακούλα και το πέταξε από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο.

Η ίδια υποστηρίζει ότι πανικοβλήθηκε μήπως επιστρέψει η μητέρα της και καταλάβει τι είχε συμβεί, γι’ αυτό πέταξε το μωρό άρον άρον πάνω στο δίχτυ-τέντα που βρισκόταν πάνω από τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.

Το ερώτημα, στο οποίο οι αστυνομικοί ακόμα δεν έχουν δώσει απάντηση, είναι εάν το μωρό έκλαιγε και εάν έκλαιγε, γιατί κανείς δεν έδωσε σημασία.

Η φοιτήτρια, έπειτα από την εξέτασή της από αστυνομικούς, διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της, θα της ασκηθεί δίωξη και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Να σημειωθεί ότι το βρέφος πέθανε 12 ώρες μετά τη γέννα, από παθολογικά αίτια, ασιτία και έλλειψη φροντίδας. Το άτυχο μωρό δεν είχε κακώσεις και εικάζεται ότι είτε απλά αφέθηκε πάνω στην τέντα, είτε το κορμάκι του έκανε αναπήδηση πάνω σε αυτό χωρίς να προκληθούν θανατηφόρα τραύματα.