Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. : Αιχμάλωτες δεκάδες γυναίκες

Κύκλωμα μαστροπών εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ. Οκτώ άτομα από την Αλβανία κρατούσαν αιχμάλωτες σε οίκους ανοχής στην Αθήνα αλλοδαπές γυναίκες, κυρίως από την Λευκορωσία. Οι δράστες, ηλικίας 25 έως 68 ετών έβαζαν τις γυναίκες να εκδίδονται στους οίκους ανοχής 15 έως 16 ώρες την ημέρα, με την κάθε μια από αυτές να εξυπηρετεί… περίπου 40 πελάτες.

Το κάθε ερωτικό ραντεβού χρεώνονταν περίπου 20 ευρώ, δηλαδή το έσοδο από την κάθε άτυχη γυναίκα ήταν 800 ευρώ την ημέρα, 8 έως 12.000 ευρώ από όλες. Γι αυτά οι γυναίκες έπαιρναν μόλις 10 ευρώ την ημέρα. Οι δύο κατάφεραν να ξεφύγουν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μια γυναίκα ξέφυγε από τα χέρια της επιτηρήτριας της όταν η τελευταία που κρατούσε όλα τα διαβατήρια των κοριτσιών, μέθυσε. Σύμφωνα με την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος, η μια από της Λευκορωσίδες ήρθε έγκυος στην Ελλάδα αλλά απέβαλε.

Οπως έγινε γνωστό, οι δράστες έπαιρναν ψευδείς βεβαιώσεις ότι οι κοπέλες ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης για να μην παραστούν στην συνέντευξη χορήγησης διαδικασίας ασύλου καθυστερώντας την παραμονή τους. Οι εγκέφαλοι μάλιστα έβαζαν και ιδιωτικούς ερευνητές για να εντοπίζουν όσες διέφευγαν ενώ απειλούσαν καταστηματάρχες που τις βοηθούσαν.