Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ- Όλο το χρονικό της επίθεσης του «Δράκου» σε γυναίκα στου Γκύζη

Άγρια επίθεση από “δράκο” στη μέση του δρόμου, ο οποίος την ακινητοποίησε και επιχείρησε να την βιάσει, βγάζοντας της το εσώρουχό , δέχτηκε στις 20:40 το βράδυ της Τετάρτης, μια οδοντίατρος στην συμβολή των οδών Κατσαντώνη και Θερειανού στου Γκύζη. Η επίθεση λίγα μόλις μέτρα μακριά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει σημάνει «συναγερμό» στους αστυνομικούς της ασφάλειας..

Η γυναίκα, ηλικίας 25 ετών, η οποία εργάζεται στην κλινική του ταμείου υγείας και πρόνοιας υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, δέχτηκε την επίθεση από τον άγνωστο ο οποίος αρχικά την πέταξε στο έδαφος και στην συνέχεια με την απειλή μαχαιριού προσπάθησε να την βιάσει. Η γυναίκα μετά το αρχικό αιφνιδιασμό, αντέδρασε και κάλεσε σε βοήθεια, ενώ με κινήσεις προσπάθησε να τον απομακρύνει από το σώμα της. Ο αδίστακτος άνδρας όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά την χαράκωσε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της. Στην συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο και επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα που τον ανέμενε συνεργός του.

Η γυναίκα επέστρεψε στο χώρο εργασίας της όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ οι αστυνομικοί της ασφάλειας αναζητούν τον δράστη και τον συνεργό του, μέσω υλικού από κάμερες κλειστού κυκλώματος που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επεσήμαναν πως «δεν έχει καταγραφεί, ούτε καταγγελθεί παρόμοιο περιστατικό». Ο τρόπος δράσης του «δράκου» προβληματίζει τα στελέχη της ασφάλειας καθώς αυτού του είδους οι επιθέσεις συνηθίζεται να πραγματοποιούνται αργά το βράδυ, σε ερημιά σημεία, για να μην υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και χωρίς συνεργούς. Επίσης η ενέργεια του αγνώστου να χαρακώσει την γυναίκα σε διάφορα σημεία του κορμιού της, δείχνει στοιχείο εκδίκησης και οι αστυνομικοί της ασφάλειας αναζητούν τον δράστη της επίθεσης σε άτομα με τα οποία είχε ερωτική σχέση η γιατρός κατά το παρελθόν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πάντως πως τον Δεκέμβριο του 2017, είχε δράσει στην περιοχή των Αμπελοκήπων ένας 25χρονος «Δράκος» με αδυναμία στις γυναίκες που φορούσαν κολάν. Ο 25χρονος δράστης κρυβόταν πίσω από θάμνους και ΙΧ και έστηνε καρτέρι σε ανυποψίαστες γυναίκες. Εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την απουσία περαστικών τους έκανε επίθεση ασκώντας σωματική βία και με απειλές για τη ζωή τους, τις ακινητοποιούσε και προέβαινε σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις. Από την έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας προέκυψε η εμπλοκή του 25χρονου σε επτά υποθέσεις βιασμού και μια απόπειρα. Η δράση του μάλιστα είχε καταγραφεί και από κάμερες κλειστού κυκλώματος και είχε σοκάρει το Πανελλήνιο. Ο «Δράκος των Αμπελοκήπων» είχε συλληφθεί από ειδική ομάδα αστυνομικών που είχε συσταθεί αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό και είχαν ρίξει ως «δόλωμα» μια ευπαρουσίαστη και «καυτή» αστυνομικό.