«Χειροπέδες» στους εισβολείς της Σάσας Πατεράκη- Πως δρούσε η σπείρα των Ρομά

Τέλος στην δράση της σπείρας των Ρομά που «χτυπούσε» πολυτελής κατοικίες στην Γλυφάδα έβαλαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συνέλαβαν έναν 19χρονο, έναν 22χρονο και έναν χρόνο, οι οποίοι κατηγορούνται για την διάπραξη 23 κλοπών από σπίτια, μεταξύ των οποίων και αυτής στο σπίτι της αντιδημάρχου Γλυφάδας, Σάσας Πατεράκη. Οι Ρομά συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το πρωί της Τρίτης, όταν και είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Γούναρη.

Μόλις οι δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ στην περιοχή, προσπάθησαν να φύγουν και κρύφτηκαν σε αποθήκες και σε μια πυλωτή πολυκατοικίας, όπου και εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς. Οι Ρομά αντιστάθηκαν κατά την διάρκεια της σύλληψής τους, με τον έναν από αυτούς, τον 19χρονο να επιτίθεται κατά αστυνομικού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και ρολόγια, μεταξύ των οποίων και αυτά από το σπίτι της Πατεράκη. Όπως προέκυψε από την έρευνα των ανδρών της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι δράστες είχαν ξεκινήσει την εγκληματική τους δράση από τις αρχές του έτους και είχαν πραγματοποιήσει 22 κλοπές και διαρρήξεις. Οι Ρομά, αρχικά παραβίαζαν τα πατζούρια ή τις μπαλκονόπορτες των σπιτιών και όταν εισέρχονταν στα σπίτια, αφαιρούσαν χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Σασα Πατεράκη «Θα κινηθώ δικαστικά»
Δικαιωμένη για την απόφαση της να γνωστοποιήσει την υπόθεση εισβολής στο σπίτι της, καθώς η ανάδειξη της υπόθεσής είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των δραστών, δήλωσε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» η αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Σάσα Πατεράκη. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, «Εύχομαι να βρεθούν όσα μας έκλεψαν, περιμένω επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία. Εκτός των ενεργειών που προβλέπονται, θα καταθέσω μήνυση εναντίον τους, θα κυνηγήσω και αυτούς και τις οικογένειές τους».

Όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για τα ίδια αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκ των συλληφθέντων επιχείρησε να αυτοκτονήσει την στιγμή που οδηγήθηκε στο κρατητήριο του τμήματος ασφαλείας Γλυφάδας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της αντίστασης.

Επιπλέον, σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, γιατί επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια της παραπάνω Υπηρεσίας, απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό. Η έρευνα των αρχών για την δράση της ομάδας των Ρομά, συνεχίζεται από στελέχη της ασφάλειας καθώς εκτιμούν πως οι διαρρήξεις και οι κλοπές στις οποίες εμπλέκονται ξεπερνούν αυτές που μέχρι στιγμής τους αποδίδονται.