Οι φόβοι για νέο “Φιλόπουλο” και η εγρήγορση της ΕΛ.ΑΣ. (φωτός)

Σε συνεχή εγρήγορση για την αποφυγή ενός νέου αιματηρού επεισοδίου μεταξύ οπαδών, όπως εκείνο που στέρησε την ζωή στο φίλο του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας. Οι συνεχείς επιθέσεις και τα κρούσματα οπαδικής βίας του τελευταίου διαστήματος, έχουν σημάνει συναγερμό με τους αστυνομικούς να έχουν αποτρέψει δεκάδες περιστατικά χάρη στο πληροφοριακό δίκτυο που διαθέτουν.

Παρά την κινητοποίηση πάντως, οι άνδρες της ασφάλειας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τουλάχιστον τέσσερα οπαδικά ραντεβού τους τελευταίους μήνες. Δυο φορές οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έχουν συμπλακεί έξω από τα γραφεία του συνδέσμου των «Ερυθρολεύκων» στην Καλλιθέα. Οπαδοί του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν «πεσίματα» στις 21 Φεβρουαρίου και στις 7 Μαρτίου.

Μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση είχαν γίνει σοβαρά επεισόδια με ανταλλαγή φωτοβολίδων και αντικειμένων που ανάγκασαν οδηγούς να φεύγουν από το σημείο αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες. Η παρέμβαση των αστυνομικών των ΜΑΤ, που διέλυσαν τους συγκεντρωμένους με την χρήση χημικών, ήταν κέρια. Στις 11 Μαρτίου άγνωστοι είχαν μαχαιρώσει έναν οπαδό της ΑΕΚ μέσα σε καφετέρια στο Μοσχάτο. Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα Στις 24 Μαρτίου, άτομα χωρίς διακριτικά, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση σε πολυκατοικία στην οδό Μενάνδρου, όπου στεγάζονται τα γραφεία συνδέσμου φίλων του ΠΑΟΚ. Οι άγνωστοι κρανοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο ενω με λοστούς προκάλεσαν υλικές ζημιές. Στις 11 Ιανουαρίου, ένας 28χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα σε καφετέρια στο Γαλάτσι, απο οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Μας ανησυχεί πάρα πολύ η ένταση της οπαδικής βίας το τελευταίο διάστημα. Να ξέρεις πως έχουμε αποτρέψει περίπου 20 οπαδικά ραντεβού, είτε στέλνοντας κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ, είτε στέλνοντας περιπολικά στα σημεία που έχουμε πληροφορηθεί ότι έχει προγραμματιστεί η συνάντηση», επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος της ασφάλειας. Σε ερώτηση αν φοβάται για επανάληψη ενός τραγικού περιστατικού όπως η δολοφονία Φιλόπουλου, απαντά ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, «ασφαλώς και το φοβάμαι, δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων πως θα εξελιχθεί ένα τέτοιο «ραντεβού». Ο Μιχάλης Φιλοπουλος είχε πέσει νεκρός στις 29 Μαρτίου του 2007 κατά την διάρκεια ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο Λαυρίου. Στην περιοχή διεξαγόταν ο τελικός κυπέλλου βόλεϊ γυναικών και οι οπαδοί θέλησαν να λύσουν τις διαφορές τους. Ο 22χρονος τότε οπαδός του Παναθηναϊκού δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου από οπαδό του Ολυμπιακού. Άφησε την τελευταία του πνοή απο βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ είχε δεχτεί και μαχαίρωμα στο μηρό.