Αποκάλυψη: Έρχεται το τμήμα αθλητικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Τμήμα αθλητικού εγκλήματος το οποίο θα ασχολείται με παράνομες δραστηριότητες παραγόντων, αθλητών και οπαδών σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ήδη έχουν δοθεί σχετικές εντολές από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προς τον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Η απόφαση πάρθηκε μετά τον περιβόητο αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ- ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου και όλα όσα ακολούθησαν με την εισβολή του μεγαλομετόχου της ομάδας της Θεσσαλονίκης με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, Ιβάν Σαββίδη.

Σε σύσκεψη που είχε ακολουθήσει των γεγονότων εκείνων των ημερών, υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας υπηρεσίας που θα συγκεντρώνει όλα τα αδικήματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Ουσιαστικά η υπηρεσία αυτή θα έχει στο επίκεντρο της δράσης της παράνομες δραστηριότητες όπως τα στημένα παιχνίδια, οι καταγγελίες για δωροδοκίες, τα οπαδικά ραντεβού και φυσικά όλες οι παράνομες ενέργειες εξελίσσονται εντός των γηπέδων Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν η υπάρχουσα υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους, θα απορροφηθεί από την υπό σύσταση νέα υπηρεσία ή αν θα παραμείνει αυτόνομη. Το σχέδιο επεξεργάζεται ήδη από τις εμπλεκόμενες πλευρές και πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις.