Τρόμος για επιχειρηματία στην Κηφισιά – Ληστές τον πυροβόλησαν εξ΄επαφής μέσα στο σπίτι του

Να προστατεύσει την οικογένεια του απο αδίστακτους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά, βάζοντας ασπίδα το ίδιο του το κορμί, επιχείρησε ο 52χρονος Αλέξανδρος Σταματιάδης που δέχτηκε δυο σφαίρες από 9αρι πιστόλι, απο απόσταση αναπνοής. Ο άνδρας αντιλήφθηκε την παρουσία των ληστών στο σπίτι του, αλλά αντί να …συνεχίσει τον ύπνο του, όπως προτρέπει πολίτες η ΕΛ.ΑΣ βγήκε απο το υπνοδωμάτιο και αναμετρήθηκε με τους ληστές για να μην θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των δυο παιδιών του, που κοιμόντουσαν σε διπλανά δωμάτια, αλλά και της συζύγου του.

Το χρονικό του τρόμου

Όλα εξελίχθηκαν στις 05:20 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στην οδό Κηφισού 3Α στην Κηφισιά. Τότε ήταν που οι δυο δράστες φορώντας κουκούλες παραβίασαν την πόρτα ισογείου του διώροφου πολυτελούς σπιτιού και μπήκαν στο εσωτερικό. Αρχικά οι δράστες έψαξαν τους χώρους στο ισόγειο και στην συνέχεια ανέβηκαν στο επάνω όροφο για να ψάξουν τα δωμάτια. Ο 52χρονος που άκουσε τους περίεργους θορύβους άνοιξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας και βρέθηκε απέναντι απο τους δράστες. Ένας απο αυτούς, προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει χτυπώντας τον με λοστό στο κεφάλι και το σώμα.

Όταν ο Σταματιάδης, συνέχισε να αντιστέκεται, δέχτηκε τις δυο σφαίρες στην πλάτη.Οι δράστες στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Τραγική λεπτομέρεια, ο άνδρας πυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του που άκουσε τις εκκλήσεις του για βοήθεια. Αμέσως μετά και τα παιδιά του βγήκαν από το δωμάτιο και είδαν τον πατέρα τους αιμόφυρτο στο πάτωμα. Άμεσα κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ και το 166 και στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο που μετέφερε τον άτυχο επιχειρηματία στο”Γεννηματάς”. Αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση διάρκεια έξι ωρών. Διαπιστώθηκε η ρήξη ύπατος και η αιμορραγία θώρακος. Λίγη ώρα αφού βγήκε από το χειρουργείο και μπήκε στην ΜΕΘ, οι γιατροί τον ξαναβαλαν εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Ο άτυχος οικογενειάρχης χαροπαλεύει και οι γιατροί δίνουν τιτάνια μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή.Όπως ανέφεραν οι γιατροί στο πρώτο ανακοινωθέν, “Άνδρας μέσης ηλικίας διακομίστηκε σήμερα 2-4-2018 και ώρα 5:35 π.μ στο Νοσοκομείο μας με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο. Επειδή ήταν αιμοδυναμικά ασταθής μετά τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που έγιναν στα επείγοντα διακομίστηκε στο χειρουργείο όπου και παραμένει ακόμη. Στη χειρουργική επέμβαση συμμετέχει ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (γενικού χειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, Ν/Χ κ.α) η κατάσταση του ασθενούς λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος και του τραυματισμού πολλαπλών οργάνων είναι κρίσιμη. Γίνεται το καλύτερο δυνατό από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για την σταθεροποίηση του και την ανάταξή του”. Την ίδια ώρα η γυναίκα του επιχειρηματία καλούσε συγγενείς και φίλους να “¨προσευχηθούν για τον άνδρα της ανάβοντας ένα κερί”.

Οι έρευνες

Απο την πρώτη στιγμή στο πολυτελές σπίτι στην Κηφισιά μετέβησαν αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, οι οποίοι συνέλεξαν στοιχεία και καταθέσεις προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.Έκπληκτοι διαπίστωσαν πως στο σπίτι δεν υπήρχε συναγερμός, ενώ η οικογένεια δεν είχε λάβει ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους αδίστακτους ληστές. Οι αστυνομικοί “σαρώνουν” την περιοχή σε απόσταση δυο και πλέον χιλιομετρων προκειμένου να εντοπίσουν βιντεοληπτικό υλικό. Απο το σπίτι στην Κηφισιά μετέφεραν στα εγκληματολογικά τέσσερις τσάντες με ρούχα, σε μια προσπάθεια εντοπισμού γενετικού υλικού των δραστών. Την έρευνα έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφαλείας Ανατολικής Αττικής.

Νίκος Τόσκας: “Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος”

“Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και χωρίς προβλήματα. Ωστόσο καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να μειωθούν τέτοιου είδους περιστατικά”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με αφορμή την αιματηρή απόπειρα ληστείας. Η δήλωση προέρχεται από τα χείλη του ίδιου ανθρώπου που την Παρασκευή 30 Μαρτίου, επ΄αφορμή του περιστατικού του 88χρονου άνδρα στην Γλυφάδα που πυροβόλησε έναν από τα δυο άτομα που εισέβαλαν στο σπίτι για να τον ληστέψουν, δήλωσε πως ” Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι”. Μάλιστα επιχείρησε να ρίξει ευθύνες στα ΜΜΕ, αναφέροντας πως, ” Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες”.