Έμπορος ανταλλακτικών στην Χαλκίδα, πουλούσε εξαρτήματα από κλεμμένα αυτοκίνητα

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη επιχείρησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν στην ανωτέρω επιχείρηση και κατασχέθηκαν, διάφορα εξαρτήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του την 16-12-2017, στο Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων Αττικής και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (4) πλαϊνές πόρτες αυτοκινήτου,
  • οπίσθια θύρα αυτοκινήτου (πορτ – παγκάζ),
  • καπό αυτοκινήτου,
  • εμπρόσθιο δεξί φτερό αυτοκινήτου,
  • δερμάτινο κάθισμα οδηγού αυτοκινήτου, καθώς και
  • τμήμα κονσόλας αυτοκινήτου.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι στην προαναφερόμενη επιχείρηση, μεταφέρθηκαν από άγνωστους δράστες και ακολούθως μετατράπηκαν σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, επιπλέον είκοσι οκτώ (28) οχήματα, εκ των οποίων (27) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Για τα συγκεκριμένα οχήματα, είχαν δηλωθεί οι κλοπές τους το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2017, από διάφορες περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Μαρούσι, Κολωνό, Παγκράτι, Γαλάτσι, Κηφισιά, Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Πατήσια κ.λ.π.).

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης διάφορα έγγραφα των ανωτέρω κλεμμένων οχημάτων, τα οποία βρέθηκαν σε δασική έκταση, πλησίον της επιχείρησης ανταλλακτικών του 46χρονου.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.