Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου – Τέσσερις Αλβανοί ανήλικοι τα κλεφτρόνια

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, στο πλαίσιο ενδελεχούς και πολύμηνης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν κυρίως από οικίες και καταστήματα της πόλης του Καρπενησίου Ευρυτανίας.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 18, 17, 16 και 15 ετών.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 01-01-2016 έως και 14-11-2017, οι κατηγορούμενοι ενέχονται σε:

  • (8) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από σπίτια,
  • (8) κλοπές από καταστήματα (κρεοπωλεία, καφενείο, περίπτερο κ.λ.π.),
  • (2) κλοπές από σχολικό συγκρότημα, καθώς και
  • (2) κλοπές από παρεκκλήσι στην περιοχή Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (3.525) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στους δικαιούχους τους, όπως επίσης δύο (2) μοτοποδήλατα και δύο (2) κράνη δικυκλιστή, τα οποία είχαν αγορασθεί με χρήματα, προερχόμενα από την παραβατική τους δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι, είχαν συλληφθεί την 20-11-2017, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, καθώς τότε είχαν εξιχνιασθεί τρεις από τις προαναφερόμενες κλοπές, ενώ είχαν βρεθεί και κατασχεθεί διάφορα κοσμήματα.

Επιπλέον είχαν συλληφθεί και οι γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.