Συνάντηση εκπροσώπων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, με Αξιωματούχους των Αρχών του Μπαγκλαντές

Συνάντηση εκπροσώπων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, με Αξιωματούχους των Αρχών του Μπαγκλαντές, αρμόδιων για θέματα μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε χθες, 28 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννη» του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ( Frontex ), του Δικτύου Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επιστροφών (European Return Initiative), της Υπηρεσίας Ασύλου και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων Αρχών των δύο χωρών στον τομέα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών από το Μπαγκλαντές, της βελτίωσης των διαδικασιών επιστροφής των παράτυπα ευρισκομένων στην Ελλάδα πολιτών Μπανγκλαντές στη χώρα τους, εντός των αρχών του ανθρωπισμού και με απόλυτο σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Τέλος, αναγνωρίσθηκε και από τις δύο πλευρές η σημαντική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), του Ευρωπαϊκού Δικτύου EURINT, καθώς επίσης και του Αξιωματικού Συνδέσμου στο Μπαγκλαντές, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αξιωματικών Συνδέσμων για Επιστροφές (EURLO), στην προσπάθεια ενδυνάμωσης της συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές του Μπαγκλαντές στη αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.