Συνελήφθησαν δύο 26χρονοι ημεδαποί για ένοπλες ληστείες σε περίπτερα και κλοπές αυτοκινήτων

Συνελήφθησαν έπειτα από συστηματικές έρευνες, στις 16-2-2018 στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο 26χρονοι ημεδαποί, για ένοπλες ληστείες σε περίπτερα και κλοπές αυτοκινήτων. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, αντίσταση και παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον περασμένο Οκτώβριο διέπρατταν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ένοπλες ληστείες κυρίως σε περίπτερα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ως προς τον τρόπο δράσης, οι συλληφθέντες προσέγγιζαν τα περίπτερα και ο ένας εξ αυτών, με την απειλή όπλου,ακινητοποιούσε τον υπάλληλο από το παράθυρο εξυπηρέτησης ενώ ο δεύτερος, τον έβγαζε έξω και του δέσμευε τα χέρια.

Ακολούθως, διέκοπταν την ηλεκτροδότηση του χώρου ώστε να απενεργοποιηθεί το κλειστό καταγραφικό κύκλωμα και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα και καπνικά προϊόντα.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι ενεργούσαν με ιδιαίτερη βιαιότητα, ασκώντας σωματική βία στους υπαλλήλους,ενώ δεν δίσταζαν σε ορισμένες περιπτώσεις, να πυροβολήσουν εναντίον τους. Περαιτέρω, για τις μετακινήσεις τους καθώς και για την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες από οχήματα ίδιου τύπου.Από τις έρευνες σε οικίες και σε μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 Ένα (1) πιστόλι

 Πλήθος καπνικών προϊόντων

 Πλήθος φυσιγγίων

 Ποσότητα κάνναβης βάρους -3,5- γραμμαρίων

 Ένας (1) εγκέφαλος αυτοκινήτου

 Είδη ένδυσης, κουκούλες και γάντια που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών

 Επτά (7) κινητά τηλέφωνα

 Μία (1) ζυγαριά

 Το χρηματικό ποσό των -369- ευρώ

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί -24- περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εκ των οποίων οι -22-σε περίπτερα, -1- σε μίνι μάρκετ και -1- σε βενζινάδικο. Επίσης,εξιχνιάσθηκαν -3- κλοπές αυτοκινήτων και -2- κλοπές πινακίδων.Επιπρόσθετα, οι δράστες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και για κλοπές, απάτες και πλαστογραφίες. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.