Τρία χρόνια μετά την φονική ενέδρα θανάτου του Αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη

Το «Γιατί» παραμένει τρία χρόνια μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση από επαγγελματίες δολοφόνους έξω από το σπίτι του…

Τρία χρόνια έχουν περάσει από το στυγερό έγκλημα, που συγκλόνισε τη Φθιώτιδα και την Ελλάδα, τη δολοφονία του Αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού Μάκη Γκαλιμάνη από αδίστακτους κακοποιούς στην Κουβέλα του Δήμου Στυλίδας.

Ο Μάκης Γκαλιμάνης στις 21 Φεβρουαρίου 2015 στις 5 το απόγευμα έπεφτε νεκρός από σφαίρες «μαφιόζων» εκτελεστών μπροστά στο σπίτι του, την ώρα που επιβιβαζόταν στο αμάξι του.

Τρία ολόκληρα χρόνια μετά και κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη στη χαροκαμένη οικογένειά του στο «Γιατί» και στο «Ποιος». Η «Οργάνωση Πολιτοφυλακή Λαϊκή Δικαιοσύνη» που ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης, όπως ξαφνικά ήρθε στην επικαιρότητα, έτσι ξαφνικά εξαφανίστηκε αφού ήταν πρόδηλο ότι στόχος ήταν να αποπροσανατολίσει τις έρευνες χωρίς να πείσει κανέναν για τα ιδεολογο-πολιτικά κίνητρα που παρουσίαζε.

Πέρα όμως από την εξέλιξη των ερευνών που είναι ευθύνη της Αστυνομίας, υπάρχει και η αστική ευθύνη του κράτους απέναντι στην οικογένεια ενός ανθρώπου που πέθανε λόγω της ιδιότητάς του, ουσιαστικά εν ώρα καθήκοντος. Μόνο ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος είχε νοιαστεί τα προηγούμενα χρόνια. Κανείς άλλος…

Τρία χρόνια μετά οι δικοί του άνθρωποι θα τελέσουν μνημόσυνο αύριο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 στις 9 το πρωί στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

Πηγή: lamiareport.gr