ΕΑΣΥΑ με αφορμή τον τραυματισμό Αστυνομικού από τον Στέλιο Διονυσίου: “Ευτυχώς πλέον, δεν μπορεί κανείς να μας στείλει στον Έβρο”

Δεν είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης, δεν θα μας γυρίσουν σε εποχές του ’70 και του ’80

Μετά και το νέο περιστατικό σε βάρος συναδέλφου μας που ήρθε να προστεθεί σε μια λίστα που μεγαλώνει επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για τα φαινόμενα αυτά.

Διάφοροι «γνωστοί» από κάθε είδους χώρο θεωρούν ίσως ότι είναι υπεράνω του Νόμου και του ελέγχου από τους αστυνομικούς. Από πού ορμώμενοι παίρνουν αυτό το δικαίωμα;;; Μα φυσικά από τη διαχρονική στάση των πολιτικών ηγεσιών της χώρας που αντιμετώπισαν τον Έλληνα αστυνομικό ως τον «τελευταίο τροχό της αμάξης». Οι μεν από ιδεοληψία και κατάλοιπα άλλων εποχών οι δε από υπεροψία, το αποτέλεσμα της τακτικής τους αυτής όμως είναι ένα και το αυτό.

Ποια εικόνα σχηματίζουν από τέτοια περιστατικά οι απλοί φορολογούμενοι συμπολίτες μας;;; Τι συμπεριφορά θα έχουν σε ανάλογες περιπτώσεις;;; Δυστυχώς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι η κορυφή του παγόβουνου σε αυτά που καθημερινά υφιστάμεθα κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων μας.

Αν ο αστυνομικός δεν θωρακιστεί θεσμικά είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του ’80 και στη νοοτροπία «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε και που θα σε στείλω».

Ευχόμαστε περαστικά στο συνάδελφό μας του τελευταίου συμβάντος και δηλώνουμε προς όλους ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθηνών μαζί με το νομικό του τμήμα θα βρίσκονται παντού και πάντα δίπλα στους συναδέλφους – μέλη μας.

Κλείνοντας δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε το δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρείχε σε συναδέλφους μας τόσο σε συμβάν στο Α.Τ. Ομόνοιας όσο και στο περιστατικό με τον γνωστό τραγουδιστή.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ «ΕΒΡΟ»!!!

Για το Δ.Σ.

                      – Ο –                                                                                  – Ο –

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος