Συνελήφθησαν οι ληστές που είχαν γίνει ο φόβος και τρόμος πεζών στην περιοχή του Ζωγράφου

Συνελήφθησαν, στις 26-1-2018 στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καισαριανής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 36 ετών, για ληστείες σε βάρος πεζών στην Πανεπιστημιούπολη.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκε έξαρση των ληστειών σε βάρος πολιτών, οι οποίοι κινούνταν πεζοί εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου. Από την αρχική έρευνα του Τ.Α. Καισαριανής εξακριβώθηκε ότι όλες οι προαναφερόμενες  ληστείες είχαν διαπραχθεί από τα ίδια άτομα.

Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Βραδινές ώρες της 26-1-2018 οι δράστες προσέγγισαν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης 20χρονο αλλοδαπό και προσπάθησαν να τον ληστέψουν, πλην όμως το θύμα αντιστάθηκε και περιπολούντες αστυνομικοί της ειδικής ομάδας, που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, τους καταδίωξαν και τους ακινητοποίησαν.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες τις τελευταίες μέρες, μαζί με ένα ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, εντόπιζαν τα θύματά τους εντός της Πανεπιστημιούπολης, στην περιοχή του Ζωγράφου, και είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν και ακολούθως με τη απειλή αιχμηρού αντικειμένου τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα καθώς άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς, ένα κατσαβίδι, το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ, ένα πορτοφόλι καθώς και άλλα κλεμμένα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις ληστειών και μία (1) απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, τα θύματα των οποίων αναγνώρισαν τους δράστες.

Περαιτέρω, ο 34χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 36χρονος για κλοπές, ναρκωτικά και παράνομα παίγνια.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.