ΣΕΦΕΑΑ: Απλή προκαταρκτική για τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη

20/01/2018 01:52

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το βράδυ το Σωματείο Ειδικών Φρουρών αναφορικά με τη μήνυση που έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σε δύο αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας για παράβαση καθήκοντος.

Όπως αναφέρεται σε αυτή:

Προσπαθώντας και επιδιώκοντας πάντοτε να διατηρήσουμε ανόθευτο τον συνδικαλιστικό χαρακτήρα του ΣΕΦΕΑΑ, παρεμβαίνουμε και ασχολούμαστε κυρίως με θεσμικά θέματα αλλά και θέματα της καθημερινότητας του ένστολου συναδέλφου, χωρίς να επιτρέπουμε αυτό να μετατραπεί σε συνδικαλιστικό όργανο κυρίως απασχολούμενο με πολιτιστικού ενδιαφέροντος θέματα και θεάματα, με καθημερινές ανακοινώσεις «σκουπίδια «,που περιγράφουν μόνο τα κακώς κείμενα χωρίς να διεκδικούν τη λύση τους με σκοπό να κρύψουν και να καλύψουν ενδεχόμενη αστυνομική συνδικαλιστική απραξία.

Σε συνέχεια της δημόσιας καταγγελίας μας που αφορούσε τη σύλληψη από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, δύο συναδέλφων από το Α/Τ Ομονοίας τη νύχτα της 17 προς 18/ 01/2018 και κατόπιν καταγγελίας δημοσιογράφου, ενημερώνουμε ότι, το Δ/Σ ΣΕΦΕΑΑ προσέτρεξε εκεί παρουσία το δικηγόρου .κ . Π. Μαντούβαλου και ομάδας συνεργατών του. Οι συνάδελφοι αφού κρατήθηκαν όλη νύχτα με τη διαδικασία του αυτοφώρου , το πρωί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα, η οποία αποφάσισε να μην τους παραπέμψει στο ακροατήριο αλλά διέταξε απλά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στην διαδικασία ακρόασης από την κ Εισαγγελέα ήταν επίσης παρών για την υπεράσπισή τους ο Δικηγόρος Μαντούβαλος Πέτρος.

Το περιστατικό στο οποίο το ΣΕΦΕΑΑ στήριξε τους συναδέλφους ως αυτονόητη υποχρέωση του σε ένα επείγον περιστατικό με εμπλεκόμενους συναδέλφους που ζήτησαν από αυτό τη βοήθεια και στήριξη του, αποτελεί αφορμή να αναδειχθεί η πλήρης εγκατάλειψη των αστυνομικών από την ηγεσία (Αρχηγείο ,Διεύθυνση Αστ Αθηνών, Γεν. Αστ . Διεύθυνση Αττικής)κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους που μένουν απροστάτευτοι κι όταν ακόμη αυτοί εφαρμόζουν το νόμο και εγκύκλιες διαταγές του Αρχηγείου.

Εκτός των άλλων όμως οφείλουμε να καταδικάσουμε μερίδα συναφών συνδ. φορέων που για να καλύψουν την παντελή απουσία τους από περιστατικά που χρήζουν έμπρακτης στήριξης εργαζομένων συναδέλφων προτιμούν να ποζάρουν την επόμενη μέρα είτε δίπλα σε δοκιμαζόμενους συναδέλφους ή να ποζάρουν με τον κ .Υπουργό, όπως και στο περιστατικό της καταγγελίας του ΣΕΦΕΑΑ για την άρνηση περίθαλψης συναδέλφων από το 401, υποτιμώντας έτσι τη νοημοσύνη του συνόλου των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *