Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κατάστημα με παράνομα τυχερά παιχνίδια (φωτογραφίες)

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντοπίστηκε χθες (4 Ιανουαρίου 2018), σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (άντρας και γυναίκα), ηλικίας (27) και (36) ετών αντίστοιχα, ως διευθύνοντες του καταστήματος, καθώς και (6) ημεδαποί θαμώνες – παίκτες, ηλικίας από (35) έως (55) ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Από την έρευνα που έγινε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί (27) συνολικά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε (6) από τους οποίους εμφανίζονταν το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια» σε σχηματισμό τρίλιζας και μονάδες πονταρίσματος, ενώ ήταν συνδεδεμένοι και ελέγχονταν από (2) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών (server).

Τη μία κεντρική μονάδα, που αποτελούσε το κέντρο ελέγχου και διαχείρισης των τυχερών παιγνίων, χειριζόταν ο 27χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να αλλάζει την κατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε περίπτωση ελέγχου από τις ανακριτικές αρχές.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (6) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • (2) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών (server),
  • λευκός επιστολικός φάκελος, που περιείχε (17) αποκόμματα χαρτιού με χειρόγραφες σημειώσεις, σχετικά με τη διενέργεια απαγορευμένων τυχερών παιγνίων,
  • το χρηματικό ποσό των (375) ευρώ και
  • (20) πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Οι διευθύνοντες του καταστήματος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.