Τι δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία και η ιατροδικαστής για τη διπλή αυτοκτονία στην Κεφαλονιά

Να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία που συνοδεύουν το θάνατο του ζεύγους αλλοδαπών, το οποίο βρέθηκε τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου στο χωριό Βλαχάτα Κεφαλονιάς, προσπαθούν οι αστυνομικοί του νησιού και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

Το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς η ιδιοκτήτρια της βίλας, την οποία είχε νοικιάσει (μέσω airbnb) το ζεύγος του Γερμανού και τις Βουλγάρας για πέντε μέρες, βρήκε νεκρό τον 30χρονο Γερμανό, και την 23χρονη σύντροφό του από τη Βουλγαρία, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να φύγουν από το σπίτι το πρωί εκείνης της μέρας.

Η νεαρή Βουλγάρα βρέθηκε ξαπλωμένη στον καναπέ του σαλονιού, σε στάση ύπνου και σκεπασμένη με κουβέρτα, ενώ ο 30χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στη γεμάτη με νερό και αίμα μπανιέρα του σπιτιού.

Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας αποκλείστηκε από την έρευνα, καθώς στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, ούτε διαπιστώθηκε παρουσία τρίτου προσώπου στον χώρο. Επομένως, οι ερευνητές προσανατολίστηκαν στο ενδεχόμενο της διπλής αυτοκτονίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τα ευρήματα της νεκροτομής.

Η Lilia Botusheva

Ο 30χρονος και η σύντροφός του έκοψαν τις φλέβες τους χρησιμοποιώντας φαλτσέτα.

Η κοπέλα ξάπλωσε στον καναπέ, όπου και αρκετές ώρες αργότερα φαίνεται πως κατέληξε από αιμορραγία.

Στη συνέχεια, ο 30χρονος που επίσης έχανε αίμα από τις κομμένες φλέβες του μπήκε στη μπανιέρα του σπιτιού και όλα δείχνουν ότι κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά του.

Εντοπίστηκε νεκρός, γυμνός από τη μέση και πάνω μέσα στη γεμάτη με νερό και αίμα μπανιέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, η γυναίκα κατέληξε από αιμορραγία στα αγγεία των χεριών και ο άνδρας από κακώσεις με μαχαίρι στον θώρακα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αγγελική Τσιόλα, ο άνδρας είχε καταφέρει αρκετά τραύματα στον εαυτό του.

Στο λαιμό της, η 23χρονη είχε ένα μενταγιόν με την Πεντάλφα, το σύμβολο που έχει συνδεθεί με τη σατανιστική λατρεία, ενώ στο σαλόνι βρέθηκαν και αρκετά κεριά. Τα συγκεκριμένα ευρήματα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει προσδιοριστεί κάποιο προφανές κίνητρο για τη διπλή αυτοκτονία, κάνει τους ερευνητές να εξετάζουν το ενδεχόμενο η αυτοκτονία να αποτελεί μέρος κάποιου είδους σατανιστική τελετή.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε ευρήματα από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες έγιναν στις σορούς του άνδρα και της γυναίκας, που βρέθηκαν νεκροί στην κοινότητα Βλαχάτα της Κεφαλονιάς». Την εκτίμηση αυτή έκανε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία διενήργησε σήμερα στην Πάτρα τις νεκροτομές στις δύο σορούς.

Όσον αφορά στο πότε ακριβώς θα γνωστοποιηθούν επισήμως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, είπε ότι «θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις μήνες».

Σχετικά με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που έγινε σήμερα στις δύο σορούς, ο Αγγελική Τσιόλα είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «τα τραύματα, τόσο στη γυναίκα όσο και στον άνδρα, ήταν συμβατά με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο του σπιτιού, δηλαδή τις δύο φαλτσέτες και το ένα μαχαίρι».

Επίσης, ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε πως ο θάνατος και των δύο επήλθε από αυτοτραυματισμό και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η βίλα στην Κεφαλονιά