Οι πρώτες κλήσεις σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ για το 2018 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης στην Αθήνα δέχτηκε την πρώτη κλήση του έτους μόλις 13 δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του έτους. Το τηλεφώνημα ήταν από έναν κάτοικο της Καλλιθέας ο οποίος είχε αγανακτήσει καθώς κάποιος είχε παρκάρει μπροστά στην είσοδο του ιδιωτικού του πάρκινγκ.

Το πρώτο τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική αφορούσε μια φωτιά που ξέσπασε σε ακατοίκητο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Όλγας και Εθνικής Αντιστάσεως στη Νέα Ιωνία.

Η χειρότερη κλήση, η πιο δραματική έγινε δυστυχώς στο ΕΚΑΒ. Μόλις ένα λεπτό μετά την αλλαγή της χρονιάς, οι διασώστες του 166 κλήθηκαν σε ένα σοβαρό τροχαίο που συνέβη στη Νέα Σμύρνη. Όπως μας ενημέρωσαν από το ΕΚΑΒ, ο οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό.

Θεσσαλονίκη

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε την πρώτη κλήση του έτους στις 00:01. Η κλήση αφορούσε ενεργοποίηση συναγερμού σε κατάστημα ενδυμάτων, στην οδό Μπουμπουλίνας 17, στο Κορδελιό.

Η πρώτη κλήση που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν λίγα λεπτά μετά, στις 00:10 και αφορούσε φωτιά σε ξερά χόρτα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα ξεκίνησαν γρήγορα για το σημείο, ωστόσο 5 λεπτά μετά την αρχική κλήση το κέντρο επέμβασης της Πυροσβεστικής δέχτηκε νέα κλήση από τους πολίτες που ενημέρωσαν ότι η φωτιά είχε σβήσει.

Η πρώτη κλήση του 2018 στο ΕΚΑΒ καταγράφηκε στις 00:02. Η κλήση έγινε από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος και αφορούσε άτομο το οποίο είχε λιποθυμικό επεισόδιο.