Οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη για τη διεύθυνση της ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής – Συλλήψεις κλέφτη και βιαστή μέσα σε λίγες ώρες

Δυο απανωτές συλλήψεις κατόρθωσε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ελευσίνας (Γ’ αλλαγή) να πραγματοποιήσει

Την Παρασκευή 29/12 το πρωί τρία άτομα εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης προκειμένου να της αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, ενώ της άσκησαν σωματική βία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο από τους οικείους της για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Παρά τον πανικό της στιγμής, η ηλικιωμένη κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του ενός και να το καταθέσει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που έφτασε στο σημείο.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Ελευσίνας έχοντας λάβει τα απαραίτητα στοιχεία για τις αναζητήσεις κατόρθωσε στο πλαίσιο των περιπολιών της να τον εντοπίσει, να τον δεσμεύσει με χειροπέδες και να τον μεταφέρει στο τμήμα όπου ενημερώθηκε η παθούσα να μεταβεί προκειμένου να γίνει και η τυπική αναγνώριση. Ο δράστης μεταφέρθηκε με τη σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ύστερα από λίγο έχοντας τελειώσει με τη πρώτη περίπτωση και κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισαν ύποπτο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και έκαναν σήμα για έλεγχο.

Ύστερα από τη σχετική εξακρίβωση ενημερώθηκαν από το κέντρο επιχειρήσεων ότι ο άνδρας που είχαν μπροστά τους οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. ήταν βιαστής με ένταλμα αναζήτησης και σύλληψης, για τα αδικήματα της αρπαγής και του βιασμού. Άμεσα το άτομο συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία Ασφαλείας για να προσέλθει και η παθούσα όπου είχε υποβάλει τη μήνυση για το βιασμό όπου και τον αναγνώρισε. Ο δράστης οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.