Η Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Ειρήνη Μακρυδάκη, συγκλονίζει με την έκδοση του παραμυθιού “Το αστέρι της φιλίας” (φωτογραφίες)

Το Policenews βρέθηκε χθες το απόγευμα στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού “Το αστέρι της φιλίας” της Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Ειρήνης Μακρυδάκη. Το παραμύθι, που αγκάλιασα από την πρώτη στιγμή ο εκδοτικός οίκος “Σιδέρης” και το εξέδωσε πρόσφατα, μιλάει για ένα μικρό παιδί που ήρθε στην χώρα μας από μακρινή εμπόλεμη περιοχή. Εδώ, κάποια στιγμή, συνάντησε το “αστέρι” που του έδωσε τα εφόδια να χαμογελάσει και να ελπίζει, να διαγράψει ότι κακό είδε και βίωσε, να φέρει Ειρήνη στη ζωή του και να αλλάξει τον κόσμο του. Όλα αυτά, γίνονται με έναν “μαγικό” τρόπο μέσα από τις εικονογραφημένες σελίδες του παιδικού παραμυθιού που επιμελήθηκε η ζωγράφος Όλγα Χάνουζα.

Το πιο σπουδαίο απ’ όλα, είναι ότι όλα τα έσοδα δια βίου της συγγραφικής αμοιβής της κυρίας Μακρυδάκη θα διατίθενται, τα μισά στο παιδικό χωριό SOS και τα άλλα μισά στο Σύλλογο ΑΜΕΑ “Το Μέλλο” που στηρίζει παιδιά και οικογένειες με αναπηρίες.

Χθες το απόγευμα, σε μια εξαιρετική βραδιά με πολλές και σημαντικές παρουσίες, τόσο από την ΕΛ.ΑΣ., όσο και από τον εικαστικό χώρο της Ελλάδας και συντονιστή/παρουσιαστή τον δημοσιογράφου του πολιτικού ρεπορτάζ Αντώνη Αντωνόπουλο, οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την τιμή να ακούσουν την ιστορία της έκδοσης, αλλά, και να προμηθευτούν το παιδικό παραμύθι, βοηθώντας έμπρακτα το έργο της κας Μακρυδάκη.

Το βιβλίο παρουσίασαν, η Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η εκπαιδευτική Σύμβουλος και γλύπτρια Όλγα Ζιρώ και η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του ΑΠΘ Ρεγγίνα Αργυράκη.

Με την παρουσία τους τίμησαν την κα Μακρυδάκη ο Υποστράτηγος Βλάσσης Βαλατσός, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, καθώς και πολλοί Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε τις φωτογραφίες από την χθεσινοβραδινή παρουσίαση: