Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του βαρώνου της κοκαΐνης στην Βάρκιζα

Είναι η στιγμή που οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν στην Βάρκιζα τον 33χρονο Σερβοκροάτη Μάρτιν που είχε πλημμυρίσει τα αθηναϊκά σαλόνια με πανάκριβη κοκαΐνη. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον Μάρτιν που πιάστηκε να έχει 135 κιλά κοκαΐνη στο πολυτελές διαμέρισμα όπου διέμενε στη Βάρκιζα, να έχει διασυνδέσεις με το κύκλωμα που στον πελατολόγιό του φιγουράρουν πολλοί επώνυμοι.

Βίντεο ντοκουμέντο από την σύλληψη
Είναι μεσημέρι Σαββάτου (02.12.2017) ο Μάρτιν είχε επισκεφτεί κατάστημα της Βάρκιζας για να κάνει τα ψώνια του… Ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τη Δίωξη Ναρκωτικών, η οποία τον παρακολουθούσε καιρό.

Ο 33χρονος, όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο, βγαίνει από το μαγαζί και πηγαίνει στο ψυγείο να πάρει κάποιο αναψυκτικό. Κοιτάει πίσω του και βλέπει έναν γεροδεμένο άντρα, δεν δίνει σημασία… δεν καταλαβαίνει ότι είναι αστυνομικός.

Ο αστυνομικός τον «αγκαλιάζει» απότομα από την μέση, του σηκώνει τα χέρια ώστε να μην μπορεί να επιτεθεί και τον ξαπλώνει κάτω. Κι άλλοι αστυνομικοί πλησιάζουν και τον ελέγχουν για να δουν αν κουβαλάει όπλο.

Σοκαρισμένοι οι πολίτες πλησιάζουν να δουν τι συμβαίνει ενώ ο Σέρβος κάνει τον ανήξερο και ρωτάει τι έχει συμβεί. Οι αστυνομικοί απομακρύνουν τον κόσμο και εξηγούν στον Σέρβο ότι έχει συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Χρησιμοποιούσαν ειδικούς μηχανισμούς και κρυψώνες

Ειδικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κρύβουν την κοκαΐνη και να την εξάγουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, είχε εφεύρει το σερβοκροατικό καρτέλ που εξαρθρώθηκε στην Βάρκιζα.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Χρ. Παπαζαφύρης, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, ανακάλυψαν στο πολυτελές “Volvo” του Σέρβου Μάρτιν, που συνελήφθη στην Βάρκιζα, ειδική κρύπτη στα πίσω καθίσματα του οχήματος.

Η κρύπτη άνοιγε με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού πρώτα ο οδηγός του αυτοκινήτου -και προφανώς γνώστης της ειδικής λειτουργίας- πραγματοποιούσε τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει.

 κοκαΐνη Μάρτιν

Πως λειτουργούσε το κόλπο με το αυτοκίνητο

Όπως αποκαλύφθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο, ο “βαρόνος” της κόκας έστριβε τέρμα αριστερά το τιμόνι και άνοιγε το παράθυρο του οδηγού, με αποτέλεσμα αυτόματα να εμφανίζεται κρυφός μοχλός κάτω από το ταμπλό. Τραβώντας το μοχλό έπεφταν τα πίσω καθίσματα και υψωνόταν, ανοίγοντας σταδιακά, η κρύπτη χωρητικότητας 50 έως και 60 κιλών κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή η κρύπτη είναι δυνατόν να κατασκευάστηκε από ειδικούς τεχνίτες από την Λατινική Αμερική, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι την Ευρώπη, προκειμένου να κατασκευάσουν το μηχανισμό για την μεταφορά κοκαΐνης, χωρίς οι Αρχές των Ευρωπαϊκών χωρών να είναι σε θέση να ανακαλύψουν το φορτίο.

κοκαΐνη Μάρτιν

Το πελατολόγιο

Όσον αφορά στο πελατολόγιο του “καρτέλ”, εκτιμάται, κυρίως για την Ελλάδα, πως οι άνθρωποι που είχαν την οικονομική “αντοχή” να πληρώσουν 40.000 ευρώ για ένα κιλό καθαρής κοκαΐνης, είναι σίγουρα μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών.

Όπως αποδείχθηκε, το κύκλωμα δεν “έσπαγε” στην αγορά πλάκα ενός κιλού, αλλά “έσπρωχνε” πεντόκιλα κοκαΐνης, σε μεγαλοδιακινητές που κινούνται με άνεση στα σαλόνια και τις καλές γειτονιές της Αθήνας.

Για το λόγο αυτό και επειδή έχουν προκύψει ενδείξεις για ανθρώπους που φέρονται να προμηθεύτηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τα 381 κιλά που είχε εισαγάγει αρχικά το κύκλωμα στην χώρα μας, διεξάγεται παράλληλη έρευνα προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σημαντικοί πελάτες του “καρτέλ” και κατά συνέπεια μεγαλοδιακινητές, ώστε στην συνέχεια να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

κοκαΐνη Μάρτιν

Δείτε το  επίμαχο βίντεο από το ρεπορτάζ του Star Channel: