Ε.Κ.Α.: “ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης σε πάρεργα (ή για τα πανηγύρια)”

Με λύπη μας πληροφορήθηκαμε ότι, δυστυχώς, η ηγεσία της Θεσσαλονίκης έδωσε διαταγή με την οποία ορίζεται μία (1) υποομάδα των ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης/Διεύθυνσης
Θεσσαλονίκης να μεταβεί στα Κουφάλια του Νομού Θεσσαλονίκης (30 χλμ. από το πολεοδομικό συγκρότημα) για να εκτελέσει υπηρεσία αστυνομικών μέτρων σε τοπική εθιμοτυπική εκδήλωση λόγω των εορτών σε νυχτερινό ωράριο εργασίας.

Επίσης, εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καθημερινά σε κάθε νυχτερινό ωράριο εργασίας, δύο (2) υποομάδες των ΟΠΚΕ, εκτελούν υπηρεσία φύλαξης και επιτήρησης του Τούρκικου προξενείου Θεσσαλονίκης, δηλαδή σε καθηκοντά που δεν συνάδουν με το αντικείμενο της αρμόδιοτητας και αποστολής τους.
Επιπλέον η πιθανή μεταστέγαση απο το ΑΜΕΘ σε ξεχωριστό χώρο (Δενδροπόταμος) που εξετάζει ηγεσία της πόλης θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες υπηρεσιακές δυσλειτουργίες πχ(ΦΥΛΑΞΗ ΣΚΟΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ), Μη καλή συνεργασία με λοιπές συνεργαζόμενες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Οι ομάδες ΟΠΚΕ μαζί με τις υπηρεσίες της Άμεσης Δράσης θεσσαλονίκης(ΖΗΤΑ-ΔΙΑΣ-ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ) αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην αστυνόμευση και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας όλων των πολιτών του Νομού θεσσαλονίκης.
Καλούμε τους αρμόδιους να επανεξετάσουν τον τρόπο χρήσηςκαι διάθεσης αυτών των Υπηρεσιών,δηλαδή την πραγματοποίηση περιπολιών και στοχευμένων δράσεων και μόνο.

Θεσσαλονίκη 22/12/2017
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ-θεσσαλονίκης