Στην πυρά δεκάδες κιλά ναρκωτικών και δενδρύλλια το πρωί στη Βοιωτία – Καρέ καρέ η καύση τους με live του Policenews (βίντεο)

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σήμερα το πρωί σε καύση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από κατασχέσεις. Πρόκειται για κατασχέσεις που έγιναν το 2017 από την αστυνομία και αφορούν σε ηρωίνη, κοκαΐνη και ινδική κάνναβη. Πιο συγκεκριμένα ρίχτηκαν στο «καμίνι» 25 κιλά ηρωίνης, 27 κιλά κοκαΐνης, 1.200 δενδρύλλια κάνναβης, 300 κιλά κάνναβης και εκατοντάδες ναρκωτικά χάπια. Παρών ήταν και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος επέβλεπε τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο απολογισμός των κατασχεμένων ναρκωτικών κατά το έτος 2017 είναι:

  • 16 τόνοι κάνναβης
  • 302 κιλά ηρωίνης
  • 220 κιλά κοκαΐνης
  • 50.000 ναρκωτικά χάπια

Στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της χρονιάς έφτασαν 12.000 υποθέσεις ναρκωτικών, με 17.000 κατηγορούμενους, και 15.500 συλλήψεις.

Δείτε το live streaming που έκανε το Policenews κατά τη διάρκεια της καύσης με απεσταλμένο συντάκτη μας:

Έτος κατά των ναρκωτικών το 2018

Έτος κατά των ναρκωτικών ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 2018, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Τσουβάλα. Όπως ανέφερε ο ίδιος επέλεξε το συγκεκριμένο περιβάλλον συμβολικά για να στείλει μήνυμα στην κοινωνία: «Σύνθημά μας είναι: Όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στον θάνατο».

Υπογράμμισε επίσης ότι το 2017 ήταν μια πολύ καλή χρονιά από πλευράς αποτελεσμάτων κατά των ναρκωτικών και ότι η αστυνομία θα κινηθεί σε δύο άξονες, στη διεθνή συνεργασία και στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.