ΤΩΡΑ: Πετροπόλεμος, βροχή μολότοφ και ένταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Επεισόδια μετά τις πορείες για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ένταση επικρατεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 η πορεία αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας…
για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008.

Ωστόσο, μεγάλος όγκος των αντιεξουσιαστών που ήταν στην πορεία κινήθηκαν ήδη προς τα Εξάρχεια και έχουν ανάψει φωτιές στην πλατεία και σε γύρω δρόμους.

Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά ξεκίνησε βροχή… μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες από τους αντιεξουσιαστές, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επιχειρούν για να τους διαλύσουν.

Ένταση και επεισόδια σημειώνονται και στη Θεσσαλονίκη, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα ατόμων που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, αποσπάστηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του κτηρίου της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται αψιμαχίες.