38χρονος έκανε μπίζνες πουλώντας όπλα και σφαίρες μέσω… διαδικτύου – Έτσι τον έπιασε η Δίωξη Ηλεκτρονικούς Εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράνομη κατοχή, διάθεση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο διέθετε προς πώληση, μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, πιστό αντίγραφο (replica) πυροβόλου όπλου, φυσίγγια και σπρέι πιπεριού.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι η επίμαχη αγγελία, καθώς και δύο επιπλέον, αναρτήθηκαν από τον ίδιο χρήστη, με τη χρήση ηλεκτρονικών διευθύνσεων (IP) ελληνικών παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι η ανάρτηση των τριών (3) αγγελιών πραγματοποιήθηκε από τον 38χρονο, ενώ μετά από έρευνα που έγινε στην οικία του, ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (8) πιστόλια replica,
  • (351) αβολίδωτα φυσίγγια,
  • (52) αβολίδωτα φυσίγγια πιπεριού,
  • (4) μηχανισμοί εκτόξευσης πιπεριού (σπρέι πιπεριού),
  • (4) πυροτεχνήματα και
  • (2) κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM, τα οποία ο ανωτέρω χρησιμοποιούσε στην παράνομη δραστηριότητά του.

Κατά την επιτόπια ερεύνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο (2) κινητά τηλέφωνα του 38χρονου, βρέθηκε πλήθος αρχείων φωτογραφίας στα οποία απεικονίζονταν κυτία μεταφοράς όπλων, πυροτεχνήματα, μηχανισμοί εκτόξευσης πιπεριού (σπρέι), πιστόλια replica και φυσίγγια.

Ο 38χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τ α πειστήρια που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες-επίμεμπτες πράξεις και δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
  • Σχετική ενημέρωση παρέχεται και στον δικτυακό τόπο http://cyberalert.gr/feelsafe