Στα Χανιά συνεχίζει το “ταξίδι” της η έκθεση ζωγραφικής “η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”, που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από 28 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου στα Χανιά σε χώρο που παραχωρεί το “Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου” (Μεγάλο Αρσενάλι, Ακτή Ενώσεως & πλατεία Κατεχάκη)
Στα Χανιά τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Γενικού Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γεώργιου Καλούδη
Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν τις παιδικές δημιουργίες και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής
Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή, που έχει επιλέξει (12) ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2018

Στα Χανιά συνεχίζει το “ταξίδι” της η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”.

Η έκθεση έχει ήδη σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία στο Ηράκλειο, (7 έως 24 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας), στην Αθήνα (20 Μαρτίου έως 8 Απριλίου, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall), στη Θεσσαλονίκη (31 Μαΐου έως 17 Ιουνίου, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos) και στα Ιωάννινα (3 έως 16 Οκτωβρίου, στο Γ.Α.Κ.-Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου).
Ενδεικτικό είναι ότι στο Ηράκλειο μέσα από την συγκεκριμένη διοργάνωση ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα οδικής ασφάλειας πάνω από 18.400 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Η έκθεση «ταξιδεύει» στα Χανιά με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά, αλλά και γονείς, να την επισκεφθούν και να ενημερωθούν σχετικά με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Θα φιλοξενηθεί σε χώρο που παραχωρεί το “Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου” (Μεγάλο Αρσενάλι, Ακτή Ενώσεως & πλατεία Κατεχάκη), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 09:00-21:00, από 28 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Γενικού Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γεώργιου Καλούδη.
Τα παιδιά και οι γονείς που θα επισκεφθούν την έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να δουν (214) παιδικές δημιουργίες και να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας. Για τον σκοπό αυτό, θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης ειδικό πάρκο για τα παιδιά.
Επίσης, θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής για να μπορούν τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση να ζωγραφίσουν και αυτά το δικό τους έργο.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανθρώπους του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι επέλεξαν (12) από τις ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος (Σχετικό το από 17-05-2017 Δελτίο Τύπου μας).
Σχολεία, που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά (08:00-15:00), στο τηλέφωνο 28210-25752 και στο e-mail [email protected].
Η έκθεση παιδικής ζωγραφικής στα Χανιά υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των ακόλουθων εταιρειών-επιχειρήσεων:
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Μεγάλος Χορηγός), ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., ΚΕΝ Α.Ε., SUPER MARKETS ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΕΚΟ, SKODA KOSMOCAR, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.Ε., HERTZ, ANEK LINES, SAMARIA ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΝΕΡΟ, ΚΥΔΩΝ THE HEART CITY HOTEL, PILOT BEACH RESORT, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, «ΤΟ ΜΑΝΝΑ» Ν. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ, AQUILA RITHYMNA BEACH HOTEL, GRAVITY THE NEWTONS, FLASHNEWS.GR,ΓΕΡΑΝΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Α.Ε.
To σχετικό ενημερωτικό βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

(Πληροφορίες για τη “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” μπορείτε να βρείτε στο http://www.symmaxiagiatinellada.gr και στο τηλέφωνο 2130230137.)