Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα…
, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων και συνελήφθησαν χθες (16 Νοέμβριου 2017) στην Αττική, (4) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 17 έως 34 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και προστασίας του ατόμου από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 40 και 45 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης κατάλληλων πληροφοριών, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων και χρησιμοποιούσαν τις (3) οικίες, όπου διέμεναν στην Αττική, ως χώρους αποθήκευσης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν χθες (16-11-2017), στις παραπάνω οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3.765) πακέτα τσιγάρων (754) συσκευασίες καπνού διαφόρων εταιρειών, το χρηματικό ποσό των (723) ευρώ και χαρτονόμισμά των (20) ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση – «Μίνι Μάρκετ», που διατηρεί ο 45χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καταγραφικό μηχάνημα με οθόνη, (3) κάμερες και (18) κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ενεργοποιημένες σε διάφορα ονόματα, που διατίθονταν προς πώληση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ τα κατασχεθέντα λαθραία καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Αθηνών, για να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.