Έξω από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Σήμερα αναμένεται να περάσει την πόρτα των φυλακών

Πριν ακόμη σβήσει ο απόηχος από τις σφαίρες των καλάσνικοφ των μελών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού χορήγησε διήμερη άδεια στον καταδικασθέντα 11 φορές σε κάθειρξη βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, προκαλώντας ένα τσουνάμι αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο της αντιπολίτευσης.

Πάντως, πολιτικοί παρατηρητές κάνουν λόγο για μια κυβερνητική ενέργεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα καυτά οικονομικά και κοινωνικά θέματα (πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, αποφυλακίσεις με το νόμο Παρασκευόπουλου, μειώσεις συντάξεων, κ.λπ.) ανασύροντας από το χρονοντούλαπο υποθέσεις που κατά το παρελθόν τράβηξαν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα, την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού θα πάρει σήμερα το πρωί, εκτός απροόπτου, το ηγετικό στέλεχος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος εκτίει ποινή 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν είχε ζητήσει από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού να λάβει διήμερη άδεια.

Πράγματι, το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.

Έτσι, αναμένεται σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντήνας να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού για δύο 24ώρα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Στο άκουσμα της είδησης για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα ξέσπασε μια θύελλα πολιτικών αντιδράσεων με πρώτο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ακολούθησαν τα πυρά και άλλων πολιτικών.