Ομολόγησε ο δολοφόνος της Ζέμπερη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο άνδρας φέρεται να έχει ομολογήσει…
Όπως είπε, σκότωσε την άτυχη κοπέλα, όταν προσπάθησε να τη ληστέψει κι εκείνη αντιστάθηκε.
Πού εστίασαν οι αστυνομικοί τις έρευνές τους

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 150 άτομα, τα οποία πέρασαν στις 18 Οκτωβρίου, από τα σημεία πώλησης κλεμμένων κινητών τηλεφώνων στους δρόμους της Ομόνοιας, ερευνήθηκαν ως ύποπτοι από την Ασφάλεια για τη δολοφονία της άτυχης 32χρονης εφοριακού.

Κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνες σε οδούς, όπως η Μενάνδρου και η Βερανζέρου, όπου το «πάρε-δώσε» κλεμμένων κινητών τηλεφώνων ξεκινά από το μεσημέρι. Τα άτομα που κλέβουν συσκευές και επιχειρούν στη συνέχεια να της πουλήσουν, βρίσκουν κλεπταποδόχους είτε στο δρόμο, καθώς υπάρχουν υπαίθρια σημαία πώλησης, είτε σε συγκεκριμένα μαγαζιά.

Από τις κάμερες ασφαλείας που διαθέτουν κάποια από αυτά τα μαγαζιά, οι αστυνομικοί άντλησαν πλούσιο υλικό και στη συνέχεια ξεκίνησαν τον περιορισμό υπόπτων διά της ατόπου επαγωγής.
Έτσι είχαν στα χέρια τους σημαντικό αριθμό ατόμων, αρκετούς μάλιστα και με φωτογραφίες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από αυτούς δεν ανήκει στο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον της Δώρας Ζέμπερη, γεγονός που ενίσχυσε το σενάριο της ληστείας μετά φόνου.

Ως κίνητρο του δράστη προσδιορίζεται, σύμφωνα με τις αρχές, η ληστεία.

Την ύπαρξη του συγκεκριμένου υλικού που οδήγησε στο δολοφόνο είχε φέρει στο φώς της δημοσιότητας και η «Κ».

Η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε στο Δεύτερο Νεκροταφείο Αθηνών, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου. Την άτυχη κοπέλα είχε εντοπίσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοής, ο ιερέας του κοιμητηρίου. Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά. Η προσοχή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε αρχικά στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού. Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν συγγενείς και συνάδελφοί της, δίχως από τις μαρτυρίες τους να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη. Προσωρινά μάλιστα την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο και ενδεχομένως επιβίβασε σ’ αυτό τον φονιά της κόρης του.

Η έρευνα έμοιαζε να οδηγείται σε τέλμα, ωστόσο τα στοιχεία που παρείχαν στους ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανέτρεψαν τα δεδομένα. Αποκαλύφθηκε ότι το κινητό τηλέφωνο της 32χρονης, το οποίο ο δολοφόνος είχε αφαιρέσει μαζί με την τσάντα της, εξέπεμπε για αρκετά λεπτά μετά τον φόνο και ενεργοποίησε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Ομόνοιας, πριν απενεργοποιηθεί. Την είδηση επιβεβαίωσαν την Τετάρτη αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Κατόπιν τούτου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν εντατικές έρευνες στα καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων της περιοχής και μετά κοπιώδη προσπάθεια κατέληξαν σε εκείνο όπου πιθανολογείται ότι πουλήθηκε το επίμαχο τηλέφωνο. Ανέτρεξαν στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στο εσωτερικό του και εντόπισαν εικόνες υπόπτων που ενδέχεται να διέθεσαν προς πώληση το κινητό. Οι αστυνομικοί διεξάγουν ξεχωριστή έρευνα για καθέναν απ’ αυτούς προκειμένου να «δέσουν» τα στοιχεία για τον νούμερο ένα ύποπτο.