Τι είχε στο κινητό του ο Τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Τι είχε στο κινητό του ο Τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη;…

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το κινητό τηλέφωνο του 30χρονου Σύρου που κατηγορείται ότι είναι μέλος της διαβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης Isis φέρνει στο φως το protothema.gr.

Πρόκειται για φωτογραφίες που περιέχονται μέσα στην δικογραφία και δείχνουν τον Shady Almousa να ποζάρει στο φακό με βαρύ οπλισμό, σε κάποιες μόνος του και σε κάποιες άλλες φωτογραφίες μαζί με συντρόφους του πολεμιστές.

Ο 30χρονος Shady Almousa κρατάει στα χέρια του πυροβόλα τυφέκια, όπως AK-47 ή Καλάσνικοφ όπως είναι ευρέως διαδεδομένα, τυφέκιο M-16 και οπλοπολυβόλα RKM , ενώ σε μια φωτογραφία φαίνεται να είναι ο χειριστής αντιαεροπορικού πυροβόλου ZU 23-2.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες με τον ίδιο να ποζάρει ανέμελος κρατώντας όλα αυτά τα όπλα σα να έχει ήσυχη την συνείδηση του προκάλεσαν εντύπωση σε ανακρίτρια και εισαγγελέα που τελικά λόγω έλλειψης στοιχείων αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

«Λείπουν ουσιώδη έγγραφα (πρόκειται στοιχεία από Europol- Interpol- Sirene) από την δικογραφία που μέχρι να συλλεγούν θα κρατείται προσωρινά» αποφάνθηκαν και ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

Μάλιστα όταν εισαγγελέας και ανακρίτρια ρώτησαν τον 30χρονο Σύρο για ποιο λόγο είχε αυτές τις φωτογραφίες στο κινητό του, εκείνος απάντησε: « Από περηφάνια και για τις αναμνήσεις», εξηγώντας «ότι είναι περήφανος που πολεμούσε για την ελευθερία και την δημοκρατία της χώρας του κατά του καθεστώτος του Άσαντ», ενώ πρόσθεσε ότι εάν τον προφυλακίσουν στην ουσία επικυρώνουν τον καθεστώς Άσαντ και την χρήση χημικών όπλων από εκείνον προς τον άμαχο πληθυσμό της Συρίας.