Αποκλειστικό: Παραδόθηκε στους κρατούμενους φυλακών Κορυδαλλού το γήπεδο μπάσκετ που έφτιαξε ο Ν.Παππάς [Φωτογραφίες]

Του Βασίλη Γραμμένου
Σε μια αξιέπαινη και πάνω απ όλα ανθρώπινη πράξη προχώρησε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού Νικος Παππάς…
αφού ανέλαβε εξ ολοκλήρου να καλύψει τα έξοδα για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στις φυλακές Κορυδαλλού!

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την πληροφορία μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV και εξήγησε το πως πήρε αυτήν τη μοναδική πρωτοβουλία: «αφού βγήκε στην επιφάνεια, όντως έχει γίνει αυτή η πρωτοβουλία. Θεώρησα ότι είναι σωστό να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους που βοηθούν και μένα».

Ο Παππάς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του anatropionline.gr, απευθύνθηκε σε ιδιωτική εταιρεία που έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή γηπέδων μπάσκετ για τη δημιουργία του έργου αυτού, που σκοπό έχει να ψυχαγωγήσει αλλά και να δώσει την ευκαιρία στους κρατούμενους να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητά τους.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια ενέργεια που είναι άξια συγχαρητηρίων καθώς στο παρελθόν δεν έχουμε ακούσει η διαβάσει κάπου να έχουν ληφθεί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, κυρίως από αθλητές υψηλού επιπέδου όπως είναι ο Νίκος Παππάς.

Το γήπεδο παραδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών και συγκεκριμένα στον διευθυντή κ.Γιαννακόπουλο Χριστόφορο, στις 31-10-2017, μέσα από μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού προς τιμή του διεθνή γκάρντ, όπου εκεί ο αγαπημένος αθλητής έπαιξε μπάσκετ παρέα με κρατούμενους και στο τέλος της εκδήλωσης μια ομάδα Ποντίων του χάρισε μια εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως αρωγός αυτού του είδους των πρωτοβουλιών θα πρέπει κανονικά να είναι το ίδιος το κράτος, το οποίο μέσα από ένα κοινωνικό πρόσωπο αλλά και στα πλαίσια του σωφρονισμού, επιβάλλεται να μεριμνά για τη γρήγορη επανακοινωνικοποίηση, τη βελτίωση αλλά και την καλύτερη ψυχολογία των κρατουμένων.

Πηγή