Ένοχος ο 26χρονος που στραγγάλισε την κατά 13 χρόνια μεγαλύτερη σύντροφό του γιατί τον πίεζε να παντρευτούν

Ένοχο για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον 26χρονο που τον Μάιο του 2013 στραγγάλισε…
στο Πόρτο Γερμενό την κατά 13 χρόνια μεγαλύτερη σύντροφό του, Άρτεμις Γαβαλά, έπειτα από μια έντονη σχέση που είχαν.

Το Εφετείο, επέβαλε στον 26χρονο την ποινή των 18 ετών, αναγνωρίζοντας του, όπως και πρωτόδικα, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο γυμναστήριο όπου εργαζόταν η Άρτεμις ως ρεσεψιονίστ. Η 39χρονη ήταν ήδη παντρεμένη, ενώ ο δράστης, που ήταν κατά πολύ νεότερός της, πήγαινε σε σχολή οδοντοτεχνικής και δούλευε ως διανομέας φαγητού. Κάποια στιγμή η Άρτεμις και ο δράστης έμειναν κάτω από την ίδια στέγη, αλλά μετά από καιρό, ήρθαν και τα πρώτα «σύννεφα» στη σχέση τους. Η Άρτεμις ζητούσε επίμονα να παντρευτούν και να δημιουργήσουν οικογένεια, ενώ ο δράστης ήθελε να τακτοποιηθεί, πρώτα, επαγγελματικά.

Τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου του 2013, η 39χρονη μαζί με τον 26χρονο σύντροφό της είχαν επισκεφτεί το εξοχικό των γονιών του στο Πόρτο Γερμενό.

Εκεί λογομάχησαν έντονα και ο 26χρονος έπιασε το θύμα από το λαιμό, με αποτέλεσμα η 39χρονη να χάσει τις αισθήσεις και να πάθει καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί νεκρή σ’ ένα απόμερο σημείο σκεπασμένη με κλαδιά, μακριά από το εξοχικό του 26χρονου.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο δράστης είχε υποστηρίξει κατά το στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης, αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού της τόσο την αστυνομική της ταυτότητα, όσο και το κινητό της, προκειμένου να μην μπορεί να αναγνωριστεί εύκολα σε περίπτωση ανεύρεσής της.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο 26χρονος είχε υποστηρίξει πως εκείνο το βράδυ στο Πόρτο Γερμενό, η Άρτεμις ξεκίνησε να του φωνάζει και να του ζητάει να μιλήσει στους γονείς του για τον επικείμενο γάμο τους.

Κάποια στιγμή, όπως ισχυρίστηκε ο δράστης, η 39χρονη ανέβασε πολύ την ένταση και τότε εκείνος την έπιασε από το πρόσωπο για να την αναγκάσει να του δώσει σημασία και να τον ακούσει. Τότε, η Άρτεμις άρχισε να μην αντιδρά και σωριάστηκε στο πάτωμα.

Ο ιατροδικαστής που είχε κληθεί στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα της Άρτεμις διαπίστωσε, μακροσκοπικά, στραγγαλισμό. Μετέπειτα, ωστόσο, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, δεν του προέκυψε στραγγαλισμός, ενώ από την ιστολογική εξέταση προέκυψε πνευμονική εμβολή.

Σύμφωνα όμως με άλλον ιατροδικαστή, που εξετάστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο μετά από αίτημα της δικηγόρου της οικογένειας του θύματος, ο θάνατος της 39χρονης ήταν βίαιος, ασφυκτικός και απότομος, μετά από συμπίεση τραχήλου, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι υπήρξε στραγγαλισμός με τα χέρια.
Πηγή