Τι δείχνουν οι κάμερες για το δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη -Πώς «απέδρασε» από το νεκροταφείο

Όλο και πιο κοντά στο δολοφόνο της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές, καθώς έχουν στην κατοχή τους πλέον εικόνες από κάμερες καταστημάτων της περιοχής γύρω από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου φαίνεται ο δράστης να διαφεύγει.

Σύμφωνα με τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών ο δράστης δεν έφυγε από την κύρια είσοδο, φοβούμενος ότι θα τον έβλεπαν αρκετοί άνθρωποι, ωστόσο είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν βρει DNA και αποτυπώματα από το χώρο της στυγερής δολοφονίας στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να τα «ταυτοποιήσουν» με κάποιον ύποπτο.

Οι αρχές ερευνούν πλέον το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας, προσπαθώντας να συνθέσουν τους λόγους που οδήγησαν το δράστη να καταφέρει 14 μαχαιριές στο σώμα της Δώρας.

Πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα είναι η ληστεία μετά φόνου, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της σεξουαλικής επίθεσης του δράστη προς το θύμα, με την αντίδραση της Δώρας να εκνεύρισε το δράστη.

Σύμφωνα με την Espresso οι κάμερες δείχνουν τον άνδρα να διασχίζει τη λεωφόρο Ηρακλείου από ένα σημείο όπου δεν υπάρχει πρόσβαση για πεζούς και μάλιστα κοντά στη μάντρα του νεκροταφείου.

Ο ύποπτος φτάνει πεζός στον παράδρομο της λεωφόρου Ηρακλείου και κατευθύνεται προς το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό. Όμως δεν μπαίνει μέσα… Από εκεί και έπειτα τα ίχνη του χάνονται στις κάμερες.

Ένα ακόμη νέο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι το στίγμα από το κινητό της 32χρονης εφοριακού, το οποίο φαίνεται να εξέπεμψε σήμα από την περιοχή της Ομόνοιας, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπάθησε κάποιος να το πουλήσει σε κάποιον κλεπταποδόχο, πράξη που συνηθίζεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το γεγονός αυτό, καθώς και το ότι δεν βρέθηκε ούτε η τσάντα της Δώρας στην περιοχή γύρω από το νεκροταφείο, οδήγησε τους αστυνομικούς να «ξεψαχνίζουν» άτομα που στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για επιθέσεις σε γυναίκες και ληστείες πεζών και αρπαγές τσαντών.