Ένα μεγάλο μπράβο στον Υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη – Πήρε προσωπικά την καταγγελία πολίτη στο Policenews

Μετά την πολύ σοβαρή καταγγελία πολίτη που μαζί με τον αδερφό του προσήχθησαν αδίκως και χωρίς λόγο από άντρες της Ασφάλειας Ρεθύμνου, αντιμετωπίζοντας βίαιη συμπεριφορά και χλεύη από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. (δείτε την καταγγελία ΕΔΩ), προς τιμήν του Υποστράτηγου Κώστα Λαγουδάκη, Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, πήγε ο ίδιος σήμερα το πρωί στο κατάστημα του πολίτη που κατήγγειλε το γεγονός και αφού άκουσε και από τον ίδιο το τι προηγήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα, υποσχέθηκε πως θα το ερευνήσει σε βάθος και ότι δεν θα μείνει ατιμώρητη η πράξη των ανδρών του συγκεκριμένου Τ.Α.

Πληροφορίες του Policenews, θέλουν και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει πάρει θέση για το γεγονός, δίνοντας εντολή για πλήρη διερεύνηση του θέματος, για να πάψουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον και σε άλλους πολίτες.

Τα νεότερα στοιχεία που έχουμε για το συμβάν που έλαβε χώρα μέσα στο Τμήμα Ασφαλείας Ρεθύμνου, κάνουν λόγο για εριστική συμπεριφορά του Αξιωματικού Υπηρεσίας απέναντι στους δυο πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν καμία παραβατική συμπεριφορά ούτε έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν, ενώ διατηρούν κομμωτήριο στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, φέρεται να είπε στον πολίτη “Φέρε μου και τον υπουργό εδώ. Εμείς είμαστε Ανώτεροι.”, ενώ άλλοι συνάδελφοι τους αποκαλούσαν “γυναικούλες” και άλλες προσβολές, προκαλώντας τον τρόμο στους δυο νεαρούς Κρητικούς.

Η ταλαιπωρία συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί

Οι πολίτες πήγαν να υποβάλλουν μήνυση στο Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ρεθύμνου, όπου σύμφωνα με τους ίδιους, αντιμετωπίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο και χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας για τη συμπεριφορά των κατώτερών του. Μάλιστα, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποτρέψει τους πολίτες να υποβάλλουν. Ωστόσο και μετά από αρκετή ώρα, οι πολίτες έφυγαν από το τμήμα, αφού δεν μπόρεσαν να βρουν άκρη με τον Διοικητή, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η δικηγόρος τους.